Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Οι ελληνικές συμμετοχές την 12η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Εισιτήριο για τον τελικό κυνηγάνε Δουβαλίδης, Τσάκωνας και Φιλιππίδης
Κορυφώνεται η δράση στα ομαδικά αθλήματα σήμερα, ενώ στο στίβο ξεχωρίζει ο ημιτελικός των 200 μέτρων.

Αναφορικά με τις ελληνικές συμμετοχές...
στην πρώτη ημιτελική σειρά των 110 μετ’ εμποδίων θα τρέξει ο Κώστας Δουβαλιδης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, με 13.37 έχει την 5η επίδοση από τους μετέχοντες και για να περάσει στον τελικό θα πρέπει είτε να τερματίσει στους δύο πρώτους, είτε η επίδοση του να είναι ανάμεσα στις δύο καλύτερες των τριών σειρών. Στην ίδια σειρά, που είναι αρκετά δύσκολη θα πάρει μέρος ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τζέισον Ρίτσαρντσον με 12.98, αλλά και ο Κουβανός Ορλάντο Ορτάγκα με 13.09.

Την πρώτη του ολυμπιακή συμμετοχή βιώνει ο Λυκούργος Τσάκωνας και την συνδυάζει με συμμετοχή στον ημιτελικό των 200 μέτρων. Ο Έλληνας αθλητής θα τρέξει στον δεύτερο διάδρομο της δεύτερης σειράς και με 20.52 έχει την έβδομη επίδοση. Το κορυφαίο όνομα της σειράς είναι ο Γιόχαν Μπλέικ με 19.80, ενώ ξεχωρίζει ακόμη ο Κριστόφ Λεμέτρ (19.91). Την πρόκριση θα πάρουν οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Έτοιμος να ζήσει την πρώτη του Ολυμπιακή εμπειρία είναι ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής και ένας από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, θα διεκδικήσει να βγάλει εισιτήριο για τον τελικό. Το όριο είναι 5,70 μ., όσο και το φετινό ρεκόρ του 26χρονου.

Στα 800 μ. η Έλενα Φιλάνδρα θα αγωνιστεί στην 4η προκριματική σειρά και με 2.00.44 έχει την 4η επίδοση. Στον ημιτελικό προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι έξι χρόνοι. Η Φιλάνδρα θα τρέξει μαζί με την Πάμελα Τζελίμο, που με 1.56.76 είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Στον προκριματικό του ακοντισμού θα πάρει μέρος ο Σπύρος Λεμπέσης. Το όριο για τον τελικό είναι 82,00 μ., ενώ ο αθλητής έχει πετύχει φέτος βολή στα 83,02 μέτρα.

Πρώτο Θέμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.