Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Βασίλης Παπαδιαμαντόπουλος: Έτσι ονειρεύομαι τη Βόρεια Παραλία (σχέδια)

Δείτε μερικά από τα σχέδια της "Αρχιτεκτονικής μελέτης της παραλίμνιας διαδρομής ήπιας κυκλοφορίας" του Καστοριανού αρχιτέκτονα Βασίλη Παπαδιαμαντόπουλου και αφορά τη διαδρομή από το Βαν Φλιτ έως τα Λύκεια.

Σημαντικό: Όχι μόνο δε θα κοπούν δένδρα, αλλά θα... φυτευτούν και άλλα όπου χρειάζεται.



Η μελέτη αυτή συντάσσεται στο πλαίσιο επικαιροποίησης παλαιότερης μελέτης για τμήμα παραλίμνιου πεζοδρόμου από την οδό Ορεστείων έως και τα λύκεια.

Μπέτσκας



1 σχόλια:

lykos είπε...

Εχω μια παρατήρηση μόνο ίσως και απορία.. Ο χώρος κάτω απο τα πλατάνια έχω παρατηρήσει οτι χρησιμοποιείτε σαν ελευθερο πάρκινγκ και πιστέυω οτι αποφορτίζει κάπως το κέντρο της πόλης ειδικά τις ημέρες με μεγάλη αιχμή κυκλοφορίας (Δευτέρες και Τετάρτες με την λαική).. Δεν κατάλαβα απο τα σχέδια αν έχουν προβλευτεί γενικά θέσεις πάρκινγκ σε όλο αυτό το εγχείρημα και αν έχουν υπολογιστεί οι επιπτώσεις απο τον περιορισμό αυτού του κοινόχρηστου και "χύμα" εως τώρα χώρου.. Αν ας πούμε οι θέσεις που ενδεχομένως προβλεύτηκαν περιορίσουν στο μισό τα αυτοκίνητα που παρκάρουν τώρα,τα άλλα μισά που περισσέυουν θα πρέπει ή να μην κινηθούν καθόλου ή να βρούν αλλού μέρος ή να κυκλοφορούν μέσα στη πόλη εώς ότου αδειάσει καμιά θέση,δημιουργώντας φυσικά επιπλέον κυκλοφορία στις οδούς του κέντρου της πόλης. Καλή ιδέα που έχω δεί στη κοζάνη και στα τρίκαλα είναι οι αισθητήρες στις θέσεις πάρκινγκ που ενημέρωνουν τους οδηγούς με φωτεινά πάνελ αν υπάρχουν κενές θέσεις και σε ποιό μέρος.. Επίσηςτο "χύμα" πάρκινκγ στα πλατάνια μέχρι τώρα ήταν τζάμπα. Αν μπούν παρκόμετρα μάλλον θα ψάχνουν όλοι κάποιο άλλο τέτοιο τζάμπα σημείο.. Να επεκταθώ εδώ και λίγο στο θέμα της πληρωμής του πάρκινγκ τον οποίο δεν θεωρώ λειτουργικό,μιάς και όταν θέλεις να κάνεις μια δουλειά πχ 10 λεπτων στο κέντρο της πόλης της Καστοριάς (έστω να βγάλεις φωτοτυπία το εκαθαριστικό σου) και δεν έχεις προνοήσει να έχεις κέρματα μαζί σου,θα πρέπει 1.να βρείς να παρκάρεις. 2.να πάς να χαλάσεις κάπου κέρματα (και συνήθως τα περίπτερα δεν είναι και πολύ πρόθυμα να σου κάνουν τέτοια χάρη). 3.Να εντοπίσεις το μηχάνημα που βγάζει τα εισητήρια το οποίο μπορεί να απέχει και καμιά 50αριά μέτρα απο εκεί που έχεις παρκάρει. 4.Να βγάλει το εισητήριο το μηχάνημα το οποίο δεν λειτουργεί πάντα,οπότε θα πρέπει να βρείς κάποιο άλλο ακόμα πιο μακριά. 5.Να επιστρέψεις στο αυτοκίνητό σου ξαναδιανύοντας την απόσταση των 50 μέτρων για να βάλεις το χαρτάκι στο μπαρμπρίζ και μετά να πας για τη δουλειά σου.. Η όλη διαδικασία μπορεί να ξεπερνά τα 10 λεπτά δηλαδή τον χρόνο που χρειάζεσαι για να ξεμπερδέψεις με την φωτοτυπιά κι έτσι πολλές φορές ρισκάρεις να μην κόψεις το εισητήριο τρώγωντας τελικά την κλήση.. Την κλήση που για να την πληρώσεις πρωί στο Δημαρχείο πρέπει να παρκάρεις κάπου εκεί κοντά και ποτέ δεν έχει πάρκινγκ ελεύθερο (προσωπικά έχω πάει να πληρώσει κλήση κι επειδή βιαζόμουνα αναγκάστηκα να διπλοπαρκάρω παράνομα έξω απο το Δημαρχείο προκειμένου να την πληρώσω διακυνδυνεύοντας να φάω καινούρια ενώ πλήρωνα την παλιά!!).. Καλές οι ιδέες στην όψη αλλά πρέπει να είναι και λειτουργικές.. Ελπίζω ειλικρινά αυτή να είναι!

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.