Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Καστοριά: Ολοκληρώνεται το πρώτο επενδυτικό έργο από το Leader (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Διαλογητήριο οπωροκηπευτικών, αχλαδιών και μήλων

Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται το πρώτο επενδυτικό έργο το οποίο ξεκίνησε πριν λίγο καιρό από το Leader.

Πρόκειται για ένα διαλογητήριο οπωροκηπευτικών, αχλαδιών και μήλων στην περιοχή... Ντρούμος στο Μαυροχώρι, το οποίο θα προσδώσει αξία στην τοπική μας αγορά και αναπτυξιακή ώθηση στα αγροτικά μας προϊόντα, που το τελευταίο διάστημα πνέει τα λοίσθια.

Ο προϋπολογισμός τους έργου αγγίζει τις 310.000€, ενώ εντάχθηκε στην πρώτη προκήρυξη του προγράμματος Leader και σύμφωνα με το διευθυντή του προγράμματος κ. Βασίλη Τσαπάρα, έχει λήξει και η δεύτερη προκήρυξη, όπου έχουν κατατεθεί άλλες 15 προτάσεις και βρίσκονται υπό αξιολόγηση. Σύντομα όπως δήλωσε, θα ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση τους ώστε να μπορέσουν κι αυτές να ξεκινήσουν.


Θετικό βήμα για την ανάπτυξη στην Καστοριά

Ευτυχές γεγονός χαρακτήρισε το έργο ο Πρόεδρος του προγράμματος leader, κ. Αποστόλης Τζώτζης. Μάλιστα όπως είπε, είναι ένα από τα έξι έργα, τα οποία έχουν υπογράψει σύμβαση με τους επενδυτές.

« Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα να εξυπηρετήσουμε τους επενδυτές. Έξι έργα εγκρίθηκαν και 15 καινούργια έργα βρίσκονται σε αξιολόγηση. Πιστεύω ότι είναι ένα θετικό βήμα για όλη την Καστοριά, έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις, να υπάρξει εργατικό δυναμικό που θα απασχοληθεί και ταυτόχρονα, να γίνει και η προώθηση των βιολογικών προϊόντων γιατί ο επενδυτής εδώ θα ασχοληθεί με βιολογικά προϊόντα όπως αχλάδι και μήλο», δήλωσε ο κ Τζώτζης.

«Γυρίζουμε αναγκαστικά πλέον στον πρωτογενή τομέα και πιστεύουμε ότι το εγχείρημα αυτό, που είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, θα αποδώσει», δήλωσε από την μεριά του ο ιδιοκτήτης του διαλογητηρίου κ. Ευστράτιος Γουλιωτίδης .
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι 50-50, ενώ οι τράπεζες σύμφωνα με τον κ. Γουλιωτίδη, έχουν κλείσει την στρόφιγγα. Όπως ανέφερε, ζήτησε από τις τράπεζες το ποσό των 30.000€ για την επένδυση, ένα ποσό όμως που δεν κατάφερε να δανειστεί ποτέ.

Τέλος, ο κ. Γουλιωτίδης, ενημέρωσε ότι το εν λόγω έργο, πρέπει να τελειώσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσει τη λειτουργία του. «Στόχος μας είναι να προλάβουμε τη σεζόν, διότι εάν τη χάσουμε, μια ολόκληρη χρονιά πάει χαμένη», εξήγησε.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.