Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ποια υπουργεία αλλάζουν όνομα


Αλλαγές επέρχονται στον χάρτη των υπουργείων, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη σύσταση, τη μετονομασία υπουργείων και τη μεταφορά υπηρεσιών.

Η επεξεργασία του Π.Δ. ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από το ΣτΕ και με τις διατάξεις του προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η μετονομασία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε υπουργείο Υγείας, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετονομάζεται σε υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ακόμη, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και μεταφέρεται σε αυτό το σύνολο των αρμοδιοτήτων, οργάνων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του πρώην υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με το Π.Δ. ιδρύεται υπουργείο Τουρισμού, το οποίο συγκροτείται από τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης κατά τη συγχώνευσή του με το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ επανιδρύεται το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Ιδρύεται υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ μεταφέρονται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από το πρώην υπουργείο Παιδείας, η Γενική Γραμματεία διά Βίου Μάθησης.

Τέλος, ιδρύεται υπουργείο Ναυτιλίας και καταργείται η ειδική υπηρεσία με τίτλο Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

on-news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.