Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Τα νιάτα καλλιεργούν νέες διεξόδους από την ανεργία

TO ΕΝΤΟΝΟ ενδιαφέρον στον νομό Καστοριάς για τις εναλλακτικές δυναμικές καλλιέργειες και κυρίως εκείνες των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών επιβεβαιώθηκε με τη μεγάλη συμμετοχή στην πρόσφατη ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε n... προσέλευση νέων, αγροτών και μη, που ήταν το μεγαλύτερο τμήμα του ακροατηρίου, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Μια ακόμη απόδειξη της αναζήτησης από πλευράς νέων, ελπιδοφόρων επαγγελματικών διεξόδων στον πρωτογενή τομεα, πέρα από τα τετριμμένα, κατά την περίοδο που η ανεργία χτυπά κόκκινο στη Δυτική Μακεδονία (άνω του 23 ο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον περασμένο Μάρπο).

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την καλλιέργεια και εκμετάλλευση των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών από καταξιωμένους ομιλητές του χώρου (δρ Σταύρος Κατσιώτης, καθηγητής τμήματος Φαρ Καστοριά: Τα νιάτα καλλιεργούν νέες διεξόδους από την ανεργία .

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κολοκυνθούς, με τη βοήθεια στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, φύτεψαν λαχανόκηπο μακευτικής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης, δρ Πασχαλίνα Χατζοπούλου, ερευνήτρια του Κέντρου Γεωργικής Ερευνας Βορείου Ελλάδος κ.ά.). Εξάλλου, πραγματοποιήθηκε προ ημερών η δράση δημιουργίας πρότυπου λαχανόκηπου στο δάσος της Κολοκυνθούς, με την οποία έκλεισε ο κύκλος εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Πηγή: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
edu4u.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.