Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

«Λαθρεπιβάτες της ζωή»: Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε…

Μια απολαυστική θεατρική παράσταση, βασισμένη στο έργο του Καστοριανού εκπαιδευτικού, Αντώνη Παπαδόπουλου (Δ/ντης Δημοτικού Σχολείου Κορησού), έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό της Καστοριάς.

Πρόκειται για ένα έξυπνο έργο που ταξιδεύει τον θεατή στον Κάτω Κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας, όπου θεοί και... «αθάνατοι νεκροί» σχολιάζουν με καυστικό τρόπο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, για να τον «επιστρέψει» σε αυτήν, αμέσως μετά, έτσι όπως αποδίδεται, με γλαφυρότατο τρόπο, από τους «ερασιτέχνες» ηθοποιούς της Θεατρικής Ομάδας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, χωρίς να τους λείπει, όμως, και το ταλέντο, που θα ζήλευαν - σε κάποιες περιπτώσεις -επαγγελματίες του θεάτρου.

Με πολύ μεράκι, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο έργο, με γρήγορους διαλόγους, έξυπνες ατάκες, αλλά και ρεαλιστικά μηνύματα για την καθημερινότητα του νεοέλληνα, μέσα από ένα σατιρικό πρίσμα και με καυστική διάθεση.


Δυο λόγια για την υπόθεση…

Δύο ψυχές του Κάτω Κόσμου, από τα κλασικά ακόμα χρόνια, ο Μένοικος και ο Επιμενίδης, επιλέγονται από τον Πλούτωνα να ενσαρκωθούν για να παρακολουθήσουν το διακοσμικό συνέδριο «Νεκροφάνεια 2012», που διεξάγεται στην Αθήνα.

Με την αρωγή του Χάροντα, ανεβαίνουν στον Πάνω Κόσμο και συγκεκριμένα σε ένα μικροαστικό σπίτι, για να παραλάβει ο Χάροντας την ψυχή του ιδιοκτήτη. Οι πρωτόγνωρες εμπειρίες που βιώνουν δημιουργούν εναλλαγές συναισθημάτων, οι οποίες καταγράφονται επί σκηνής.


Πρωταγωνιστούν με τη σειρά που εμφανίζονται οι:

Αντώνης Παπαδόπουλος (Πλούτωνας)
Δημήτρης Λώλης (Επιμενίδης)
Θωμάς Νάτσης (Μένοικος)
Γεωργία Αρβανίτου (Περσεφόνη)
Ηλίας Δαφόπουλος (Χάροντας)
Δέσποινα Μεταξιώτη (Ματίλντα)
Τίνα Παπαγεωργίου (Κυρία)
Κώστας Χατζηφωτιάδης (Κύριος / Πάνορμος)
Ντίνα Ρέτζιου ( Χάρης /γιατρός)
Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος (Ντέμης/ Αιακός)
Άννα Κοτζαμανίδου ( Νώντας / ανιψιά)
Νίκος Ράτσος (Νεκροθάφτης)
Σκηνοθετική πρόταση :Αντώνης Παπαδόπουλος



Παραστάσεις

6/6/2012 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

9/6/2012 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριά

11/6/2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορησού

20/6/2012-05-30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού

Τιμή εισόδου :2 ευρώ

sentra.com.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.