Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Δόθηκαν τα ελληνικά βραβεία ΟΣΚΑΡ (όλα τα βραβεία - βίντεο)

Το σύνθημα της βραδιάς: Αντοχή, Αντίσταση, Αλληλεγγύη

Ένα σύνθημα που οι Έλληνες κινηματογραφιστές κάνουν πράξη καθημερινά, μέσα από τη δουλειά τους, χωρίς θεσμικό στήριγμα αλλά με θαυμαστά αποτελέσματα.

Τα βραβεία 2012 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, απονεμήθηκαν για... τρίτη χρονιά στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, τη Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012.

Τη σκηνοθεσία και τα κείμενα της τελετής είχε αναλάβει ο Αλέξης Καρδαράς, δίνοντας για άλλη μια φορά τον καλύτερο εαυτό του, ενώ οικοδεσπότες ήταν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φαίη Ξυλά και Μαρία Ναυπλιώτου.



ΒΡΑΒΕΙΑ 2012


Το Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, πήραν οι Φίλιππος Τσίτος και Αλεξάνδρα Μπουσίου για την ταινία Άδικος Κόσμος.

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας πήρε ο Φίλιππος Τσίτος, για την ταινία Άδικος Κόσμος.

Το Βραβείο Σεναρίου, πήρε ο Γιώργος Γκικαπέππας για την ταινία Η Πόλη των Παιδιών.

Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη πήρε ο Ηλίας Δημητρίου για την ταινία Fish n’ Chips.

Το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου, πήρε ο Αντώνης Καφετζόπουλος για την ταινία Άδικος Κόσμος.

Το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου πήρε η Κίκα Γεωργίου για την ταινία Η Πόλη των Παιδιών.

Το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, πήρε ο Χρήστος Στέργιογλου για την ταινία Άδικος Κόσμος.

Το Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου πήρε η Όλια Λαζαρίδου για την ταινία Παράδεισος.

Το Βραβείο Ενδυματολογίας, πήρε ο Γιώργος Γεωργίου για την ταινία Το Τανγκό των Χριστουγέννων.

Το Βραβείο Σκηνογραφίας πήρε ο Γιώργος Γεωργίου, για την ταινία Το Τανγκό των Χριστουγέννων.

Το Βραβείο Μοντάζ πήρε ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, για την ταινία Wasted Youth.

Το Βραβείο Φωτογραφίας, πήραν οι Άγγελος Βισκαδουράκης και Γιώργος Αργυροηλιόπουλος, για την ταινία Man at Sea.

Το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής πήρε ο Γιάννος Αιόλου για την ταινία Το Τανγκό των Χριστουγέννων.

Το Βραβείο Ειδικών Εφφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας πήραν: ο Γιώργος και Αργύρης Αλαχούζος για την ταινία Η Πόλη των Παιδιών.

Το Βραβείο Μακιγιάζ πήρε η Κατερίνα Βαρθαλίτου, για την ταινία Το Γάλα.

Το Βραβείο Ήχου, πήραν οι Άρης Λουζιώτης, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Κώστας Βαρυμποπιώτης και Πάνος Βουτσαράς, για την ταινία Παράδεισος.

Το Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης, πήραν οι Κώστας Λαμπρόπουλος και Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος για την ταινία Πρώτη Ύλη.

Το Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους, πήρε η Ρηνιώ Δραγασάκη για την ταινία Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν κι ο Φρέντυ.


Τιμητικό Βραβείο δόθηκε στον κινηματογράφο Αττικόν, τον πρώτο ομιλώντα κινηματογράφο στην Αθήνα κι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι της πρωτεύουσας, που τραυματίστηκε στα επεισόδια του περασμένου Φεβρουαρίου. Η κυρία Λίλα Τσακαλάκη, παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια της προέδρου και συγκινημένη είπε πως η προσπάθεια που κατέβαλλε ο πατέρας της και όλη η ομάδα της αίθουσας το βράδυ των επεισοδίων, αποδεικνύει πως η Τέχνη κι ο Πολιτισμός δεν καίγονται.


Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της βραδιάς και έπαιξαν και αυτή τη φορά, οι σημαντικές προσωπικότητες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους που κλήθηκαν να απονείμουν τα βραβεία και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Ο Παντελής Βούλγαρης, η Ζυράννα Ζατέλη, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Καβουκίδης, ο Στάθης Γκόνος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο Μιχάλης Βασιλειάδης, εκδότης της εφημερίδας Απογευματινή στην Κωνσταντινούπολη, ο Παντελής Αβραμίδης, διευθύνων σύμβουλος της Attrativo, η Πέπη Βλάχου, πρωτοπόρος εκτροφέας σαλιγκαριών, η Πέπη Ορφανάκη, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού, η Μανταλένα Ανηψητάκη, βραβευμένη για τον καινοτόμο σχεδιασμό φωτοβολταϊκών συστημάτων και ο Λευτέρης Μαυρόπουλος, ενεργός μαραθωνοδρόμος.

Οι Έλληνες κινηματογραφιστές αντέχουν, αντιστέκονται, είναι ενωμένοι. Το επόμενο ραντεβού, είναι με το κοινό στις αίθουσες.



ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΙΤΟΣ & ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ & ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ



ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗ ΡΗΝΙΩ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ



Οι φωτογραφίες είναι της Θάλειας Νουάρου και του Ανδρέα Δαμανάκη

camerastyloonline




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.