Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οι ταινίες της ημέρας | ΠΕΜΠΤΗ 17 - 5 - 2012





Οι ταινίες της ημέρας...








19.30 Ο Παραμυθάς ΕΤ3 (1969)
Κωμωδία παραγωγής “Καραγιάννης -Καρατζόπουλος” ‘Eχοντας σαν ίνδαλμα τον εξάδελφό του, ο Δημήτρης υποδύεται τον πιλότο για να εντυπωσιάσει τον πλούσιο Κοσμά και την κόρη του, η οποία τον ερωτεύεται παράφορα. ‘Oταν η αρραβωνιαστικιά του Δημήτρη μαθαίνει τα καμώματά του, τον διώχνει και εκείνος κάνει τα πάντα για να την κερδίσει ξανά. Φτάνει σε σημείο να θεωρηθεί τρελός αλλά ο γιατρός, που τον εξετάζει, ερωτεύεται την εξίσου ανισόρροπη κόρη του πλούσιου Κοσμά και γλιτώνει τον Δημήτρη από το μπέρδεμα.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ξένια Καλογεροπούλου, Θανάσης Μυλωνάς,

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Ερρίκος Θαλασσινός

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

105 λεπτά






22.00 Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ Star
THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON (2008)

Η εκπληκτική ιστορία ενός όχι τόσο συνηθισμένου άντρα. Ξεκινώντας το 1918 από τη Νέα Ορλεάνη, στο τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και φτάνοντας μέχρι τον 21ο αιώνα, ο άντρας αυτός διαγράφει μία πορεία ζωής τόσο απρόβλεπτη, όσο θα μπορούσε να είναι η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου. Συναντά ανθρώπους, ανακαλύπτει νέα μέρη, βρίσκει και χάνει την αγάπη, τις χαρές της ζωής, έρχεται αντιμέτωπος με τη θλίψη του θανάτου, αλλά και με τόσα άλλα συναισθήματα που ξεπερνούν το χρόνο…
Κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας του Φ. Σκοτ Φιτζέρλαντ, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1920 και αναφερόταν στην ιστορία ενός άντρα που γεννήθηκε ογδόντα χρονών και καθώς περνούσαν τα χρόνια γινόταν όλο και πιο νέος.
Η ταινία απέσπασε τρία Οσκαρ: Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Οπτικών Εφέ και Μακιγιάζ, ενώ ήταν υποψήφια σε δέκα επιπλέον κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α´ Ανδρικού Ρόλου (Μπραντ Πιτ), Β´ Γυναικείου Ρόλου (Ταράτζι Χένσον), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μοντάζ, Φωτογραφίας, Μουσικής Επένδυσης, Κοστουμιών και Ήχου.
Πρωταγωνιστές: Μπραντ Πιτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τίλντα Σουίντον, Τζούλια Όρμοντ, Ταράτζι Χένσον
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ
Διάρκεια: 153 λεπτά







00.30 Το Κρησφύγετο Mega
Hideaway (1995)

Ο Χατς Χάρισον, ενώ επιστρέφει από μια εκδρομή με την γυναίκα του και την 15χρονη κόρη του, παθαίνει ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Η οικογένειά του σώζεται, αλλά ο ίδιος μεταφέρεται κλινικά νεκρός στο νοσοκομείο …
Σκηνοθεσία: Μπρετ Λέοναρντ
Παίζουν: Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Κριστίν Λατί, Αλίσια Σίλβερστοουν, ‘Αλφρεντ Μολίνα, Τζέρεμι Σίστο
Διάρκεια: 112 λεπτά








00.30 Ο Μπράβος ΝΕΤ
Game of Death (2010)

Ο Μάρκους, ο σωματοφύλακας του γερουσιαστή Σμιθ, προσπαθεί να τον προστατεύσει από πληρωμένους εκτελεστές. Στόχος είναι τα 30 εκατ. δολάρια στα οποία έχει πρόσβαση ο γερουσιαστής. Αυτό που θα επακολουθήσει είναι ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό μεταξύ του Μάρκους και του εγκέφαλου αυτής της επιχείρησης, Ζάντερ.Ένα παιχνίδι θανάτου, χωρίς νόμους και κανόνες.
Διάρκεια: 98′
Παραγωγή:ΗΠΑ
Παίζουν: Γουέσλι Σνάιπς, Ζόε Μπελ, Έρνι Χάτσον, Γκάρι Ντάνιελς
Σκηνοθέτης: Τζόρτζιο Σεραφίνι








02.15 Γέννηση Star
Birth (2004)
Δέκα χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της, Σον, η Άννα αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να συνεχίσει τη ζωή της. Έτσι τώρα πρόκειται να παντρευτεί τον Τζόζεφ, που της δείχνει έντονο ενδιαφέρον.
Όμως, η τυχαία γνωριμία της με ένα 10χρονο αγόρι ανατρέπει τις ισορροπίες καθώς ισχυρίζεται πως αποτελεί τη μετενσάρκωση του Σον! Οι αρχικές αμφιβολίες της Άννα διαλύονται όταν ο Σον της αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά από τη ζωή τους. Και η Άννα δεν θα διστάσει να διακινδυνεύσει τις σχέσεις της με τον Τζόζεφ και τη μητέρα της προκειμένου να ρίξει φως στο μυστήριο και να ξεδιαλύνει την κατάσταση…
Πρωταγωνιστές: Νικόλ Κίντμαν, Κάμερον Μπράιτ, Ντάνι Χιούστον, Λορίν Μπακόλ, Αν Χεκ, Πίτερ Στορμέαρ
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ
Διάρκεια: 90 λεπτά






03.00 Εξόριστος στην κεντρική Λεωφόρο ΕΤ1
(1979)
‘Eνας σαραντάρης έχει φτάσει σε μια οριακή υπαρξιακά κατάσταση. Εκπρόσωπος της γενιάς που έζησε την εξέγερση του γαλλικού Μάη, από κοντά, και του Μπέρκλεϊ, από μακριά, σήμερα δεν τον εκφράζει καμιά κοινωνική ή ιδεολογική ομάδα. Αποδιωγμένος από τους πάντες, φεύγει από το κοινόβιο όπου ζούσε. Βγαίνει στους δρόμους, ξεχύνεται στη λεωφόρο και συναντάει παλιούς φίλους, ανθρώπους της γενιάς του, ενώ ξανασμίγει με την παλιά του φιλενάδα. Αποστρέφεται ένα σύστημα που έχει παράγει και τον ίδιο, στο οποίο όμως αρνείται πεισματικά να υποκύψει. Καθώς, ούτε ο έρωτας ούτε οι βαθυστόχαστες θεωρίες μπορούν να γεμίσουν την άδεια ψυχή του, σκηνοθετεί τον θεατρικό θάνατό του.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Κώστας Φέρρης, Μαρίλλη Τσοπανέλλη, Χρήστος Αυλιανός, Σπύρος Σακκάς, Δημήτρης Σταύρακας, Δημήτρης Φινινής. Ελένη Μανιάτη

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Nίκος Ζερβός

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

90 λεπτά




CAMERASTYLO ONLINE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.