Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τυχαία; Δεν νομίζουμε....

Με αφορμή την τιμωρία της Καστοριάς με την χρηματική ποινή των χιλίων τετρακοσίων (€1.400,00)ευρώ, από την Πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Ο., έχουμε να επισημάνουμε κάποια στοιχεία, τα οποία τα παραθέτουμε υπόψη του αναγνωστικού κοινού μας, αλλά και γενικότερα υπόψη του φίλαθλου κόσμου της Καστοριάς.



Πέρυσι (13/05/2011): Απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Π.Ο.

3. Με την υπ΄αριθμ.224/12-05-2011 απόφασή της κηρύσσει την ποδοσφαιρική ομάδα με την επωνυμία ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΓΣ πειθαρχικώς ελεγκτέα και επιβάλλει σ’ αυτήν χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ (Αγώνας Δ΄ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΓΣ-ΛΕΥΚΑΔΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ της 13.04.2011).

Φέτος (25/05/2012): Απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Π.Ο.

7. Κηρύσσει το σωματείο ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΓΣ πειθαρχικά ελεγκτέο και επιβάλλει σ' αυτό συνολική ποινή χιλίων τετρακοσίων (1.400) ευρώ (ΑΓΩΝΑΣ Δ΄ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΓΣ - ΠΕΡΔΙΚΚΑ Α.Ε. της 11.04.2012)

Πέρυσι: Ο αγώνας ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΓΣ-ΛΕΥΚΑΔΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ έγινε στις 13.04.2011
Φέτος: Ο αγώνας ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΓΣ - ΠΕΡΔΙΚΚΑ Α.Ε. έγινε στις 11.04.2012
Πέρυσι: Διαιτητής ο κ. Τσέτσιλας του Σ. Δ. Π. Γρεβενών
Φέτος: Διαιτητής ο κ. Πάνος του Σ. Δ. Π. Γρεβενών.

Πέρυσι γράψαμε:

" Αυτή η τιμωρία επιβλήθηκε στην Καστοριά, επειδή ο "άρχοντας" της συνάντησης κ. Τσέτσιλας του Σ. Δ. Π. Γρεβενών έγραψε στο Φ. Α. την δήθεν ρίψη πετρωμάτων από την κερκίδα προς τον αγωνιστικό χώρο (!!!). Ο Γρεβενιώτης ρέφερυ, προφανώς για τους δικούς του λόγους, έγραψε μάλλον ότι φαντάστηκε και όχι τα αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Ο.Α.Κ.Α. Δήμου Καστοριάς. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ο κ. Τσέτσιλας ήταν διαιτητικά απαράδεκτος στο παιχνίδι Καστοριά - Λευκάδια, με αποκορύφωμα το ακυρωθέν κατακάθαρο γκολ του Αναγνωστόπουλου στο 21΄ της συνάντησης. Η διαιτητική του ανυπαρξία, λοιπόν, είχε σαν αποτέλεσμα να εκνευρίσει σε ύψιστο βαθμό τους φιλάθλους των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να του απευθύνουν ορισμένα "γαλλικά". Ο κ. Τσέτσιλας, που η επιτροπή διαιτησίας Ε.Π.Ο. θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την περίπτωση του, θα πρέπει να ντρέπεται, γιατί με αυτά που έγραψε στο Φ.Α. αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο ανύπαρκτος, αλλά και επικίνδυνος. Κι αυτό γιατί με τα ψέματα του, ζημίωσε την Καστοριά με το ποσό των τριών χιλιάδων (€3.000,00) ευρώ, σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά για την ακριτική ομάδα".

Φέτος τονίσαμε:

"Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν από την ιστοσελίδα μας, ότι η Επιτροπή Διαιτησίας θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ορισμένα πράγματα και να προχωρήσει, επιτέλους, σε μία μεγάλη και σημαντική απόφαση: Να στείλει τους άσχετους και τους ανίκανους, εδώ και τώρα, στα σπίτια τους. Πρόταση μας είναι ανάμεσα τους να είναι το διαιτητικό τρίο του παιχνιδιού Καστοριάς - Περδίκκα, όπου ο κ. Πάνος Ιωάννης του Σ. Δ. Π. Γρεβενών, συνεπικουρούμενος από τους βοηθούς του κ.κ. Κωνσταντή Χρήστο & Στεφούλη Αθανάσιο έδειξαν ότι κάποιος που ασχολείται με την Ελληνική διαιτησία, γιατί πιθανότατα "είχε μπάρμπα στην Κορώνη", δεν μπορεί να παίζει και να εμπαίζει μία ιστορική ομάδα και μία πόλη, όπως είναι η Καστοριά. Δεν είναι, ίσως, η πρώτη φορά που ένας διαιτητής γίνεται ο πρωταγωνιστής ενός παιχνιδιού και μάλιστα αρνητικός.

Ο κ. Πάνος, όμως, απέδειξε ότι, εκτός από άσχετος και ανίκανος, είναι και επικίνδυνος. Πρόταση μας είναι, από αυτή την ιστοσελίδα, προς την Επιτροπή Διαιτησίας, να περνούν υποχρεωτικά από ομάδα ψυχιάτρων και ψυχολόγων όλοι, όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την διαιτησία. Έτσι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, κάθε είδους σύγχυση που καμιά φορά μπορεί να ξεφύγει από το μέτρο και να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες & επικίνδυνες καταστάσεις.

Δεν φτάνει που, το "νέο αστέρι" της Γρεβενιώτικης διαιτησίας, αδίκησε κατάφωρα την Καστοριά, ήρθε να βάλει και το κερασάκι στην τούρτα, με τα γραφόμενα του στο Φ.Α., κάτι που δεν βρίσκει σε καμία περίπτωση σύμφωνη την Αστυνομική Δύναμη, που ήταν παρούσα στο παιχνίδι. Ο κ. Πάνος, λοιπόν, δεν φτάνει που ανέχθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις το αντιαθλητικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, δεν φτάνει που σφύριζε φάουλ με το παραμικρό, σε βάρος των παικτών της Καστοριάς, δεν φτάνει που έδινε ανάποδα τα σφυρίγματα, δεν φτάνει που δεν απέβαλλε τον τερματοφύλακα Κεχαγιά,που χτύπησε εν ψυχρώ τον Πετρόπουλο, έδειξε το "ποιόν" του στη φάση του 56.Σε εκείνη τη φάση ο Συμεωνίδης Γεωργ., χτύπησε εσκεμμένα και αντιαθλητικά με τον αγκώνα του τον Μπαμπάκο, που σωριάστηκε κάτω, σφαδάζοντας από τον πόνο και μη μπορώντας να αναπνεύσει. Μάλιστα αναγκάστηκε να μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο Ι.Χ. αυτοκίνητο, για να μεταφέρει τον ποδοσφαιριστή της Καστοριάς στο Νοσοκομείο Καστοριάς, με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο κ. Πάνος, αντί να αποβάλλει τον ποδοσφαιριστή του Περδίκκα, "ποίησε την νήσσα", με αποτέλεσμα να προκαλέσει, δικαιολογημένα, την έντονη αντίδραση και τις ανάλογες διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Καστοριάς. Ο, εκ Γρεβενών ορμώμενος, "άρχοντας" του παιχνιδιού, που προφανώς βρισκόταν σε άλλο γήπεδο, έγραψε σχετικά στο Φ. Α.:

"Στο 56΄διέκοψα το παιχνίδι, διότι σε απόφαση μου φίλαθλοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και με έβρισαν λέγοντας μου "Παίξε καλά μ....πανο, γιατί θα πεθάνεις εδώ μέσα σήμερα, θα σε θάψουμε αρχ..ι και θα κλαίει η μανούλα σου πάνω από τον τάφο σου."

Σ.Σ.: Κανείς φίλαθλος δεν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, τουλάχιστον σύμφωνα με την άποψη της Αστυνομικής δύναμης, που ήταν παρούσα στο παιχνίδι.

"Στο ίδιο λεπτό απομάκρυνα τον προπονητή της Καστοριάς Δημητρίου Πασχάλη, διότι διαμαρτυρόταν συνεχώς, παρά τις παρατηρήσεις που του έκανα. Η διακοπή αυτή κράτησε πέντε (5΄) λεπτά."

Σ.Σ.: Ο Πασχάλης Δημητρίου μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσει τους παίκτες του και ουδέποτε απευθύνθηκε προς τον διαιτητή.

"Στο 56΄τραυματίστηκε ο παίκτης της Καστοριάς Μπαμπάκος Χρήστος, με αριθμό φανέλας 3, στα πλευρά και διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

Σ.Σ.: Ο Μπαμπάκος τραυματίστηκε από την αντιαθλητική αγκωνιά του Συμεωνίδη Γεωρ., χωρίς, όμως, να αποβληθεί, από τον κ. Πάνο, ούτε τουλάχιστον να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Τώρα πως συμβαίνει η φαντασιοπληξία των "αστεριών" της Διαιτησίας, εκ Γρεβενών ορμώμενων, να πλήττουν οικονομικά την Καστοριά τα δύο τελευταία χρόνια με τα ψέματα που αναφέρουν στο Φ.Α. , μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Θα θέλαμε να πούμε δύο λόγια, τόσο στους δύο προαναφερόμενους κυρίους, όσο και σε εκείνους, που παίζοντας κάποια παιχνίδια στην πλάτη της ομάδας μας, την αδίκησαν κατάφωρα. Η Καστοριά υπήρχε πριν από εσάς και θα συνεχίσει να υπάρχει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) και μετά από εσάς. Και να είστε σίγουροι ότι, είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο θα έλθει η ώρα που η ομάδα μας θα αποδώσει "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ".

Πηγή:www.kastoria-fc.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.