Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Οι ταινίες της ημέρας | Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Οι ταινίες της ημέρας....














18.30 Στα δύο περιστέρια ΒΟΥΛΗ
Aux Deux Colombes (1949)

Ο Ζαν Πιέρ, έγκριτος δικηγόρος του Παρισιού και χήρος, είναι παντρεμένος με την αδερφή της μακαρίτισσας της γυναίκας του. Όταν η “μακαρίτισσα” εμφανίζεται ολοζώντανη, οι δύο αδερφές διεκδικούν τον ίδιο σύζυγο, ο οποίος δηλώνει ότι δεν αγάπησε ποτέ καμία από τις δύο.
Διάρκεια: 90′
Παίζουν: Σασά Γκιτρύ, Πωλίν Καρτόν, Λάνα Μαρκόνι κ.ά.
Σκηνοθέτης: Σασά Γκιτρύ




19.30 Ζήτω η τρέλα ΕΤ3
(1962)

Ένας καλόκαρδος τύπος, ο Ρωμαίος, που πιστεύει ότι είναι μεγάλος «καζανόβας», βγαίνει δοκιμαστικά από το τρελοκομείο. Μετά από πρόταση του εξάδελφού του Λέοντα Καρφή, πηγαίνει για διακοπές σ ένα νησί, όπου βρίσκεται συνέχεια κάτω από το άγρυπνο βλέμμα ενός νοσοκόμου του τρελοκομείου, του Τηλέμαχου. Ο Λέων, όμως, θέλει να ιδιοποιηθεί την περιουσία της μητέρας του Ρωμαίου και προσπαθεί να βγάλει τον εξάδελφό του τρελό, αλλά τα σχέδιά του αποτυγχάνουν πλήρως χάρη στην ουρανοκατέβατη παρέμβαση μιας υπαλλήλου του ξενοδοχείου, της Μάρθας, η οποία είναι ερωτευμένη με τον Ρωμαίο.
Έτος παραγωγής: (1962)
Διάρκεια: 87′
Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Σόνια Ζωίδου, Δημήτρης Νικολαϊδης, Γιάννης Βογιατζης, Σαπφώ Νοταρά
Σκηνοθέτης: Πάνος Γλυκοφρύδης
Σενάριο: Στέφανος Φωτιάδης






21.00 Σιμόν Alpha
Simone (2002)

Αδυνατώντας να ολοκληρώσει την τελευταία του ταινία, ο σκηνοθέτης Ταράνσκι βλέπει την καριέρα του να φτάνει στο τέλος της και δείχνει ανήμπορος να αποτρέψει τη δυσάρεστη εξέλιξη.
Τη λύση θα τη δώσει η Σιμόν, μια ψηφιακή ηθοποιός που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Απολαύστε τον Αλ Πατσίνο σε μια ακόμη επιτυχημένη κινηματογραφική παραγωγή!
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Al Pacino(Viktor Taransky), Benjamin Salisbury(Production Assistant), Winona Ryder(Nicola Anders), Darnell Williams(Studio Executive #1), Jim Rash(Studio Executive #2), Ron Perkins(Studio Executive #3), Jay Mohr(Hal Sinclair), Catherine Keener(Elaine Christian), Evan Rachel Wood(Lainey Christian Taransky), Jeffrey Pierce(Kent)
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Andrew Niccol
ΣΕΝΑΡΙΟ
Andrew Niccol
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
106 λεπτά




22.00 Οι Άνδρες με τα μαύρα Mega
Men in Black (1997)

Ο μοναδικός Στίβεν Σπίλμπεργκ παρουσιάζει τους “‘Ανδρες με τα μαύρα”. Από την άλλη, ο σκηνοθέτης Μπάρι Σόνενφελντ, εμπνευσμένος από ένα γνωστό κόμικ και προτιμώντας το χιούμορ και τα εντυπωσιακά, συνδυασμένα με δεξιοτεχνία εφφέ, δημιουργεί μια απολαυστική και σπάνια στο είδος της περιπέτεια δράσης, διανθισμένη με ωραία ευρήματα, έξυπνο διάλογο και καλοφτιαγμένους χαρακτήρες …
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Tommy Lee Jones(Kay), Will Smith(Jay), Linda Fiorentino(Laurel), Vincent D’Onofrio(Edgar), Rip Torn(Zed), Tony Shalhoub(Jeebs), Siobhan Fallon(Beatrice), Mike Nussbaum(Gentle Rosenburg), Jon Gries(Van Driver), Sergio Calderón(Jose)
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Barry Sonnenfeld
ΣΕΝΑΡΙΟ
Lowell Cunningham , Ed Solomon , Ed Solomon
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
98 λεπτά




22.00 Killshot: O δολοφόνος είναι εδώ Star
Killshot (2008)

Η Κάρμεν και ο σύζυγός της μπαίνουν σε πρόγραμμα προστασίας ως βασικοί μάρτυρες ενός εγκλήματος. Εκεί όμως που αρχίζουν να αισθάνονται ασφαλείς, βρίσκονται στο στόχαστρο όχι ενός αλλά δύο δολοφόνων…
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Thomas Jane(Wayne Colson), Diane Lane(Carmen Colson), Mickey Rourke(Armand ‘Blackbird’ Degas), Joseph Gordon-Levitt(Richie Nix), Rosario Dawson(Donna), Alexis Butler(Girl in Hotel Room), Hal Holbrook(Papa), Brandon McGibbon(Blackbird’s Kid Brother), Robert Gow(Prospective Buyer), Catherine Hayos(Prospective Buyer)
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
John Madden
ΣΕΝΑΡΙΟ
Hossein Amini , Elmore Leonard
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
85 λεπτά





22.30 Ο Εργένης ΕΤ1
(1997)

Η γυναίκα του 35χρονου Θοδωρή Δημητριάδη, εξαφανίζεται. Λίγο καιρό αργότερα, ο εγκαταλελειμένος σύζυγος μαθαίνει ότι η γυναίκα του έχει γίνει πόρνη πολυτελείας. Το εξωφρενικότερο όλων, όμως, είναι ότι παρουσιάζεται ο ίδιος ο προαγωγός, o οποίος προσπαθεί να πείσει τον Δημητριάδη ότι τον αισθάνεται σαν μικρό του αδελφό κι ότι θέλει να τον προστατεύσει, γιατί, δήθεν, ανήκει σε μια ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων που δεν μπορούν να είναι μόνοι και οι γυναίκες τις οποίες επιλέγουν – ή και τους επιλέγουν – είναι ιδανικές, γεννημένες για τη δουλειά που τις θέλει αυτός! Και, πραγματικά, ο Δημητριάδης δεν θα αργήσει να γνωρίσει την Εύα-αντικαταστάτρια της γυναίκας του – η οποία, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, θα επαληθεύσει τα λόγια του προαγωγού μέχρι κεραίας. Μήπως, όμως, δεν επαληθεύεται τίποτα; Μήπως πρόκειται, απλώς, για μια σειρά από εφιαλτικές συμπτώσεις; Για τον Δημητριάδη, πάντως, ο κόσμος έχει αρχίσει να μεταβάλλεται σε μια τεράστια παγίδα…
Έτος παραγωγής: (1997)
Διάρκεια: 119′
Παίζουν: Στράτος Τζώρτζογλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άκης Σακελλαρίου, Στάθης Λιβαθηνός, Λήδα Ματσάγκου
Σκηνοθέτης: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βαγγέλης Ραυτόπουλος




23.00 Το Κάθαρμα (Η Μαρκησία του Λιμανιού) ΕΤ3
(1963)

Στον σκληρό και ανελέητο κόσμο της Τρούμπας ξεχωρίζει η φανταχτερή παρουσία μιας καλόκαρδης κοκότας, της Μάγδας, γνωστής με το προσωνύμιο η Μαρκησία. Η Μάγδα βρίσκει τον ιδεώδη γι’ αυτήν άντρα στο πρόσωπο ενός ναυτικού, του Μάνου Αποστολίδη. Μετά από κάποιους δισταγμούς, αποφασίζει να τον παντρευτεί και να αλλάξει τη ζωή της. Περιχαρής, ενόψει του γάμου, αποχαιρετά τις συναδέλφους της στο καμπαρέ όπου χόρευε και τραγουδούσε, καθώς και τη φτωχογειτονιά που έμενε. Όμως τα όνειρα για μια καινούργια ζωή συντρίβονται πριν από το γάμο καθώς, σε έναν τυχαίο καβγά, ο Μάνος σκοτώνει τον Μιχάλη, έναν προαγωγό που επεδίωκε να γίνει προστάτης της Μάγδας κι εκείνη αναγκάζεται να δώσει όλες τις οικονομίες της στον Σάββα, ο οποίος είναι φίλος του νεκρού και τους εκβιάζει. Στη συνέχεια έρχεται η φοβερή αποκάλυψη. Ο αγαπημένος της δεν είναι παρά ένας αδίστακτος προαγωγός, ο οποίος έχει στήσει το κόλπο μαζί με τον Μιχάλη και τον Σάββα. Όταν η αδίστακτη τριάδα επαναλαμβάνει το εγχείρημα με τη Σούλα, την καλύτερη φίλη της Μάγδας, η τελευταία σκοτώνει τον Μάνο χωρίς ίχνος δισταγμού.
Έτος παραγωγής: (1963)
Διάρκεια: 93′
Παίζουν: Γιώργος Φούντας, Μάρω Κοντού, Στέφανος Στρατηγός, Παύλος Λιάρος, Νίκος Τσαχιρίδη
Σκηνοθέτης: Κώστας Ανδρίτσος
Σενάριο: Νίκος Φώσκολος






00.15 Δολοφόνοι για μοναχικές καρδιές Mega
Lonely Hearts (2006), 108′

Αμερικανική ταινία του Τοντ Ρόμπινσον, με τους Σάλμα Χάγεκ, Τζάρεντ Λίτο, Τζον Τραβόλτα.
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία των Μπεκ και Φερνάντεζ που έδρασαν την δεκαετία του ’40 και συντάραξαν την Αμερική με την αγριότητα των εγκλημάτων τους, σκοτώνοντας και ληστεύοντας χήρες στρατιωτικών …




01.00 Δονούσα ΒΟΥΛΗ
(1992)

Ένας νεαρός Γερμανός φωτογράφος, ο Στέφαν, έρχεται σε ένα νησάκι των Κυκλάδων, τη Δονούσα. Οι ντόπιοι τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία, αλλά αυτός δεν δίνει σημασία και συνεχίζει τη δουλειά του. Γνωρίζει μια όμορφη κοπέλα, την Ελένη, η οποία τον γοητεύει, ίσως επειδή κρύβει κάποιο μυστικό. Η νέα μένει έγκυος και στη συνέχεια αποκαλύπτεται η αιμομικτική σχέση της με τον πατέρα της. Εκείνος, ορμόμενος ζήλιας και μίσους, παρακολουθεί κάθε της κίνηση και της απαγορεύει να βλέπει τον ξένο. Όταν η Ελένη βρίσκεται νεκρή, οι υποψίες πέφτουν αρχικά στον Στέφαν. Οι ντόπιοι, παρακινούμενοι από τον πατέρα, στρέφονται εναντίον του, μέχρι τη στιγμή που αποκαλύπτεται η αποτρόπαιη αλήθεια. Δολοφόνος είναι ο ίδιος ο πατέρας της.
Διάρκεια: 84′
Παραγωγή:Ελλάδας, Γερμανίας
Παίζουν: Αντρέ Χενικε, Χριστίνα Παπαμίχου, Δημήτρης Πουλικάκος
Σκηνοθέτης: Αγγελική Αντωνίου
Μουσική σύνθεση : Νίκος Κυπουργός




01.45 Υστερία Star
Black August (2007)

Η αληθινή ιστορία του Τζορτζ Τζάκσον, ενός αφρο – αμερικανού ακτιβιστή για τα δικαιώματα των φυλακισμένων, που πέθανε σε ηλικία μόλις 29 ετών από τις σφαίρες φρουρών κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας απόδρασης από τις περιώνυμες φυλακές του Σαν Κουέντιν. Ο Τζάκσον, στη φυλακή από τα 18 του, πολιτικοποιήθηκε, στρατεύτηκε στους Μαύρους Πάνθηρες, που αγωνίζονταν για την απελευθέρωση των μαύρων από τα ρατσιστικά δεσμά της λευκής εξουσίας στις ΗΠΑ, μορφώθηκε μόνος του και έγραψε τις εμπειρίες του στο βιβλίο Soledad Brother. Η στάση του τον μετέτρεψε σε «μαύρο πρόβατο» στις ήδη σκληρές συνθήκες του αμερικάνικου σωφρονιστικού συστήματος και τον φόρτωσε με την κατηγορία του φόνου ενός φρουρού που δεν διαλευκάνθηκε ποτέ…
Πρωταγωνιστές: Γκάρι Ντούρνταν, Ντάρεν Μπρίτζετ, Έζρα Στάνλεϊ, Βονέτα Μακ Γκι, Ντον Γουίλιαμς
Σκηνοθεσία: Σαμ Στάιλς
Διάρκεια: 105 λεπτά

CAMERA STYLO ONLINE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.