Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη κλοπή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας !


Οι δράστες άρπαξαν 65 αρχαία αντικείμενα

Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο ληστών, οι οποίοι...άρπαξαν αρχαία αντικείμενα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας στο κέντρο της πόλης.

Οι δράστες χτύπησαν περίπου στις έξι το πρωί όταν η πρώτη φύλακας άνοιξε το μουσείο και απενεργοποίησε το συναγερμό.

Οι ληστές φορούσαν ρούχα παραλλαγής και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τη φύλακα.

Την έδεσαν και τη φίμωσαν και στη συνέχεια άρπαξαν 65 αρχαία αντικείμενα μικρού μεγέθους, σπάζοντας τις προθήκες.



Στα ξένα ΜΜΕ η ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία

- Την παραίτησή του υπέβαλε ο Παύλος Γερουλάνος

Με φόντο τις προετοιμασίες για την αφή της ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στις 10 Μαΐου, τα ξένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση για τη ληστεία αρχαιοτήτων από το παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και την παραίτηση του Παύλου Γερουλάνου.

«Οπλισμένοι διαρρήκτες έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα από μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων», γράφει το BBC, φιλοξενώντας και δηλώσεις του δημάρχου Θύμιου Κοτζιά για άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα που εισέβαλαν στο κτήριο αφού εξουδετέρωσαν τον μοναδικό φρουρό.

«Η αστυνομία και οι υπεύθυνοι του μουσείου δεν έχουν αυτή την ώρα εικόνα για τα αντικείμενα που εκλάπησαν από τις σπασμένες προθήκες αλλά οι τοπικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για περίπου εξήντα αρχαιότητες», γράφει το Associated Press.

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.