Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Θωμάς Αναστασίου: "Ληγμένο" προϊόν το ΠΑΣΟΚ!!! (συνέντευξη)


Δριμεία επίθεση του Γραμματέα ΠΑΣΟΚ Καστοριάς, Θωμά Αναστασίου, στην πολιτική ηγεσία του κόμματος

Τη χειρότερη του περίοδο διανύει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας V-PRC για το περιοδικό "Επίκαιρα", βρίσκεται στην πέμπτη θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων, ενώ...η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη είναι δεύτερο κόμμα, κάτι που, ουσιαστικά, δείχνει ότι υπάρχει μια μεγάλη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας, η οποία μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, πρώτο κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία, με σημαντική διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ, πιο συγκεκριμένα, η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 12%, ΝΔ 30,5%. ΚΚΕ 12,5%, ΛΑΟΣ 6%, ΣΥΡΙΖΑ 12,5%. Δημοκρατική
Αριστερά 13%, Οικολόγοι Πράσινοι 3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Άρμα Πολιτών 2,5%, Αποχή-λευκά-άκυρα 33,9%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνουν οι: Φώτης Κουβέλης 46%, Γιάννης Δημαράς 43%, Αλέξης Τσίπρας 34%, Αντώνης Σαμαράς 24%, Γιώργος Καρατζαφέρης 23%, Αλέκα Παπαρήγα 20%, Ντόρα Μπακογιάννη 17%, Γιώργος Παπανδρέου 9%.


Υπό ...διάλυση το ΠΑΣΟΚ!!!

Την ώρα που τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις βρίσκονται σε ...ελεύθερη πτώση, το κυβερνών κόμμα σαρώνεται από καταιγίδα παραιτήσεων μελών του και μαζικές αποχωρήσεις οργανώσεων από τον συνδικαλιστικό χώρο.
Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, βρίσκονται συχνά ακόμα και ανάμεσα σε εκείνους που αποδοκιμάζουν και γιουχάρουν τους υπουργούς της κυβέρνησης ενώ, πλέον, οι φωνές για ...διάλυση του κόμματος πληθαίνουν και γίνονται ολοένα και πιο δυνατές.

Μιλώντας σtη ΣΕΝΤΡΑ, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς, Θωμάς Αναστασίου, επέρριψε δριμύτατες ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος και τα κορυφαία του στελέχη, καθώς, όπως είπε, βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνία.

"Κατά την άποψη μου, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ασχολούνται με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ έχοντας αφήσει στην άκρη τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχεi αργήσει χαρακτηριστικά να προχωρήσει σε αλλαγές και διαδικασίες στο κόμμα, κάτι το οποίο λειτουργεί επιβαρυντικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό το ...μπάχαλο που βλέπουμε όλοι", σημείωσε ο κ. Αναστασίου.


"Ληγμένο" προϊόν το κυβερνών κόμμα!!!

Ωστόσο, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι η παράταξη θα μπορέσει να ενδυναμωθεί, μόνο, όμως, αν αλλάξει μορφή.

"Αυτή τη στιγμή, το κόμμα έχει ανάγκη από μια ιδρυτική ανασύσταση, η οποία θα επιτρέψει την ευκολότερη διάρρηξη των μηχανισμών, το μηδενισμό των κομματικών ...ενσήμων μιας άλλης εποχής και, γενικότερα, πρέπει να επαναπροσδιοριστεί πολιτικά και ιδεολογικά, τόνισε, θεωρώντας, μάλιστα, πως έχει παρέλθει η ...ημερομηνία λήξης του ΠΑΣΟΚ.

"Είναι ένα ληγμένο προϊόν, που δύσκολα πλέον καταναλώνεται. Θα πρέπει να αναγεννηθεί, να αναζωογονηθεί, να αλλάξει πλήρως και, κάποια στιγμή, θα πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά που μας ντροπιάζουν και αυτά είναι οι πολιτικές και ενέργειες που επί 20 - 30 χρόνια θέλουν να ευαγγελίζονται την αλλαγή του '81, τον εκσυγχρονισμό του '96, τη νέα αλλαγή του 2004. Αυτό το παραμύθι θα πρέπει να σταματήσει, υπογράμμισε, καλώντας σε ...αυτοκατάργηση το πολιτικό προσωπικό του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά την Καστοριά, ο κ. Αναστασίου υποστήριξε πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο, ενώ μίλησε για εγκατάλειψη των Νομαρχιακών από την κεντρική ηγεσία του κόμματος, μεταξύ των οποίων είναι και η τοπική οργάνωση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννα Λούσιου
Περισσότερα στη "ΣΕΝΤΡΑ" που κυκλοφορεί



Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.