Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Φιλώτας Ταλίδης: Ο τουρισμός σε πρώτη προτεραιότητα (ρεπορτάζ)

Στόχος μας είναι να προβάλλουμε το τουριστικό προϊόν της κάθε περιφερειακής ενότητας της Δυτικής Μακεδονίας», επισημαίνει στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος της εταιρίας τουρισμού κ. Φιλώτας Ταλίδης...

Μετά τις γιορτές, στη διάρκεια των οποίων οι επαγγελματίες του τουρισμού πήραν μια μικρή ανάσα, συνειδητοποιούν πλέον ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολες γι’ αυτούς και τις επιχειρήσεις τους.

Μετά τη γουνοποιία, ο τουρισμός είναι η δεύτερη οικονομική δύναμη της πόλης μας. Τα τελευταία χρόνια, βιώνει ίσως την χειρότερη του περίοδο και αναμένονται αλυσιδωτές αντιδράσεις εάν δεν παρθούν δραστικές αποφάσεις για τον κλάδο. Μπορεί να αντιστραφεί αυτή η πτωτική πορεία; Κανείς δεν είναι σε θέση να το πει με σιγουριά!

Ομπρέλα για όλες τις περιφερειακές ενότητες
«Εδώ και λίγους μήνες που ιδρύθηκε η εταιρία τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, ξεκινήσαμε μια εκστρατεία προβολής του τουριστικού προϊόντος όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες πήραμε μέρος στη Γαλλία, σε μια σημαντική έκθεση με θέμα το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που παρουσιάστηκε στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και είχε τίτλο: «Ο Μέγας Αλέξανδρος κατακτά το Λούβρο», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος της εταιρίας τουρισμού κ. Φιλώτας Ταλίδης.

Παράλληλα με την έκθεση, όπως ενημέρωσε ο κ Ταλίδης, διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ της Γαλλίας μια εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν 200 περίπου τουριστικά πρακτορεία της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Το παρόν έδωσε και ειδική αντιπροσωπεία από τη Δυτική Μακεδονία, με επικεφαλής τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, κ. Αθανάσιο Κοσματόπουλο, προκειμένου να προωθηθεί το τουριστικό πακέτο της περιφέρειάς μας.

Στόχος της εταιρίας τουρισμού σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο, είναι να πάρει μέρος η εταιρία σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού της Μόσχας. Επιπλέον, προσανατολίζεται στο να πάρει μέρος στις εκθέσεις της Λευκωσίας αλλά και του Βερολίνου, καθώς και σε εκθέσεις θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού. Όλα αυτά βέβαια όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να συζητηθούν στο διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες και θα αποφασίσουν από κοινού.

«Εκείνο που θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε με την εταιρία τουρισμού είναι να κάνουμε αυτό που έλειπε όλο τον καιρό. Να είμαστε δηλαδή κατά κάποιο τρόπο ένας συντονιστής, συγκεκριμένα η ομπρέλα για όλες τις περιφερειακές ενότητες, οι οποίες θα βρίσκονται κάτω από την σκέπη της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"

Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.