Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τζοέν Αλβανού : "ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ"


- Έκκληση οικονομικής βοήθειας για το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία
- Πρωτοβουλία της Τζοέν Αλβανού για την παροχή δωρεάς του μισθού του


Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, απέστειλε...η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καστοριάς, Τζοέν Αλβανού, κάνοντας...έκκληση οικονομικής βοήθειας για το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία.

Όπως αναφέρεται μετά τη δημοσιοποίηση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πρόθεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας να παραιτηθεί από την μηνιαία αποζημίωση που λαμβάνει, η κα Τζοέν ζήτησε πριν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην εισπράττει τον μισθό του, να παραχωρήσει το ποσό αυτό με την μορφή δωρεάς σε όλες τις σχολικές επιτροπές του νομού Καστοριάς, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες πετρελαίου και όχι μόνο.

«Γνωρίζουμε την ευαισθησία του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη νεολαία κι ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθεί στο αίτημα μας. Ήτανε μια αυθόρμητη κίνηση από την πλευρά μου μόλις έμαθα για την πρωτοβουλία του κ. Παπούλια, από τον οποίο ζητάω να κάνει ένα καλό για να φύγει ένα βάρος από τους γονείς, τα παιδιά και τους προέδρους γιατί ειλικρινά ζούμε τραγικές στιγμές», δήλωσε η κα Αλβανού.

Τα πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία είναι γνωστό από την αρχή του χειμώνα καθώς οι μειωμένες επιχορηγήσεις από την πλευρά της πολιτείας σε συνδυασμό με τις τσουχτερές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες, με τα καλοριφέρ σε όλα τα σχολεία του νομού να ανάβουν με το σταγονόμετρο.
«Κατασκευαστικά τα σχολεία μας είναι σε άθλια κατάσταση, φέτος είναι ο βαρύτερος χειμώνας των τελευταίων ετών κι όλα αυτά μέσα στην μιζέρια που έχουμε σαν χώρα. Φέτος, δηλαδή, ούτε ο Θεός δεν μας θέλει εδώ πέρα».

Σε κάποια σχολεία έχουν επιστρατευτεί ακόμη και αερόθερμα για να παραμείνουν ζεστές οι αίθουσες, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς δεν έχουν δοθεί ακόμη νέες χρηματοδοτήσεις από την κεντρική εξουσία ούτε έχουν φτάσει ακόμη τα χρήματα της έκτακτης επιχορήγησης που ανακοίνωσε πριν μέρες ο Πρόεδρος της Βουλής για το νομό Καστοριάς.

«Μέχρι στιγμής κανένα σχολείο δεν έχει μείνει χωρίς πετρέλαιο και δεν πρόκειται να μείνει. Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και μακάρι ο Θεός να βάλει το χέρι του για να καταλάβουν οι καρεκλοκένταυροι κάτω στην Αθήνα την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας», σημείωσε η κα Αλβανού, αναφέροντας ενδεικτικά πως μετά από καταγραφή επιδιώκουν να πουλήσουν κάποια παλιά σίδερα που υπάρχουν σε ένα σχολείο προκειμένου να εξοικονομήσουν λίγα λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.

Ιδιαίτερα έξυπνη και εύστοχη η πρωτοβουλία της προέδρου της σχολικής επιτροπής, η οποία πραγματικά ευχόμαστε να τύχει θετικής ανταπόκρισης από τον Πρόεδρο της Βουλής. Ευχόμαστε, όμως, η πράξη αυτή να βρει επίσης μιμητές μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο οι οποίοι κάποια στιγμή θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στις θυσίες των πολιτών.

Μαριγώ Αναγνωστοπούλου

orizontespress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.