Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακήρυξε το 2012 «Έτος Βρεττάκου» με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Λάκωνα ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου και...ανέθεσε στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) τον επιτελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο Νικηφόρος Βρεττάκος (1912-1991) αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην εξέλιξη της νεοελληνικής γραμματείας. Το έργο του εκτιμήθηκε στην εποχή του -μια μεγάλη περίοδο ζυμώσεων, πνευματικών, κοινωνικών και πολιτικών για τον ελληνισμό- ενώ εξακολουθεί να διαβάζεται και να συγκινεί τις νεότερες γενιές αναγνωστών. Έχουν κυκλοφορήσει 39 ποιητικές συλλογές του (μεταξύ άλλων: «Φιλοσοφία των λουλουδιών», «Ο Προμηθέας ή Το παιχνίδι μιας μέρας», «Το βάθος του κόσμου», «Ο Ταΰγετος και η σιωπή» κ.ά.).

Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού πολλές βιβλιοθήκες της χώρας μας ,μαζί και η δική μας θα διοργανώσει εκδηλώσεις μνήμης και γνωριμίας ,σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου μας .Το Εθνικό κέντρο βιβλίου και η Δημόσια βιβλιοθήκη Σπάρτης θα μας διαθέσουν υλικό από το αρχείο του ποιητή.

Για το λόγο αυτό θα συγκροτηθεί μια επιτροπή από εκπαιδευτικούς και μη, οι οποίοι θα διεξάγουν και τις εκδηλώσεις .Καλούμε λοιπόν τον σύνδεσμο φιλολόγων με τα μέλη του και όλους τους εκπαιδευτικούς να συνδράμουν με τις ιδέες και το έργο τους στην υλοποίηση του εορτασμού .Όποιος ενδιαφέρεται παρευρίσκεται στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29-2-2012 και ώρα 7.30 μ.μ στη βιβλιοθήκη μας.

Για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.
Αθανάσιος Τζιώτζης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.