Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Νοσοκομείο Καστοριάς: Ουδείς γνωρίζει παρά τις διαβεβαιώσεις εάν συγχωνευθεί


Tα προβλήματα, στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, δεν έχουν τελειωμό. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχωρά τελικά στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, οι οποίες είχαν παγώσει. Τα «λουκέτα» στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα έρθουν μέσω της κοινής λειτουργίας, ενώ έπεται και...η συνέχεια στα μικρότερα ή εκείνα που δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς του μνημονίου, να κλείσουν οριστικά ή να ατονήσουν πλήρως.

Θα αυξηθεί για άλλη μια φορά η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας

Στη λίστα των συγχωνεύσεων συγκαταλέγεται και το Νοσοκομείο Καστοριάς, το οποίο προβλέπεται να συγχωνευτεί με το Νοσοκομείο Γρεβενών. Ένα γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην ακριτική μας περιοχή, καθώς η υπουργική απόφασή βάζει ταφόπλακα στο νοσοκομείο Καστοριάς, που επί σειρά ετών, εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς.
Πλέον, στα νοσοκομεία που συγχωνεύονται θα γίνονται μόνο οι απαραίτητες ιατρικές πράξεις και οι ασθενείς θα παραπέμπονται στα κεντρικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Γεγονός που σημαίνει πως οι Έλληνες ασθενείς και κατ’ επεκταση και οι συμπολίτες μας, θα έχουν πια στη διάθεσή τους λιγότερες μονάδες για να εξυπηρετηθούν, συνεπώς θα αυξηθεί για άλλη μια φορά η ταλαιπωρία τους.
Άγνωστο ωστόσο παραμένει το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα να αποχωρήσει ξανά ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων του δημοσίου.

Θα αντιδράσουμε δυναμικά για να μη γίνει η συγχώνευση

Την αντίδραση τους εξέφρασαν και οι φορείς της πόλης μας, με τον δήμαρχο Καστοριάς να τονίζει ότι θα αντιδράσουν δυναμικά, για να μη γίνει η συγχώνευση, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Δημήτρης Σαββόπουλος δηλώνει με έμφαση ότι θα είναι σε εγρήγορση και σε επαγρύπνηση και σημειώνει ότι, όπως κρατήσαμε το στρατόπεδο του Άργους Ορεστικού, έτσι θα κρατήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις και το νοσοκομείο Καστοριάς. «Το νοσοκομείο της Καστοριάς είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όσον αφορά στον τομέα υποδομών, αλλά και από πλευράς γιατρών, ενώ εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας και δεν τίθεται, ούτε θέμα συγχώνευσης, αλλά ούτε και κατάργησης», τόνισε ο κ. Σαββόπουλος.

Πάντως, ο δήμαρχος Καστοριάς, κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης τόνισε πως ο διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς, κ. Σταύρος Κατσίλης τον διαβεβαίωσε ότι ήταν μια παλιά τροποιητική απόφαση του Υπουργού, κ Λοβέρδου. Πιο συγκεκριμένα, επίκειται να γίνει μια συνεργασία σε επιστημονικό επίπεδο και σε προσωπικό γιατρών, δηλαδή όταν οι εφημερίες δε φτάνουν ή μια ειδικότητα δεν την έχει το νοσοκομείο των Γρεβενών, θα το εξυπηρετήσει το νοσοκομείο Καστοριάς και αντιστρόφως. Επιπλέον, θα γίνονται και από κοινού προμήθειες για καλύτερες τιμές.

Εν τω μεταξύ για το συγκεκριμένο θέμα εκδόθηκε ενημερωτικό δελτίο από τον υποδιοικητή Παναγιώτη Νάνο, στο οποίο τονίζεται πως είναι αυτονόητο ότι τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να αποτελούν ανεξάρτητα Νομικά Πρόσωπα, με τις δικές τους διοικήσεις και Οργανισμούς, χωρίς να τίθεται ζήτημα μετακίνησης προσωπικού.

Θεοδώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
neakastoria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.