Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Έχει και το μνημόνιο τα καλά του!!!‏

Έχει και το μνημόνιο τα καλά του!!!

Εφαρμοσμένο στην κρίση δανεισμού που περνάμε το αξίωμα, μας κάνει να ψάχνουμε τα καλό της κρίσης.



Ψάξε - ψάξε, βρήκαμε μερικά:

Έχουν εξισωθεί οι τεμπέληδες με τους άνεργους. Κι έτσι αίρεται κάθε μομφή για τους πρώτους!

Έχουν εξισωθεί οι τουρίστες εξωτερικού με τους μετανάστες. Έτσι, βλέποντας τα αξιοθέατα του κόσμου οι ταξιδευτές, ψάχνουν και για καμιά δουλίτσα στα εξωτερικά!

Έχουν εξισωθεί ο τελευταίος σχολιαστής Έλληνας του καφενείου με τον τελευταίο νομπελίστα οικονομολόγο. Αφού και οι δύο την ίδια υπηρεσία προσφέρουν στην κρίση. Δηλαδή, τίποτα!
Έχουν εξισωθεί αυτοί που κάνουν δίαιτα με τους πεινασμένους. Προς όφελος των δεύτερων, βέβαια, γιατί οι πρώτοι ρίχνουν και κανένα πάκο μακαρόνια στα ειδικά σημεία των σουπερμάρκετ.
Έχει εξισωθεί αυτός που θέλει να είναι στη μόδα μ' αυτόν που φοράει σκισμένο μπλουτζίν γιατί δεν έχει άλλο. Έτσι αίρεται το ψυχολογικό στοιχείο της κακής ανάμνησης!

Εξισώνεται αυτός που κάνει τζόκιν για να διατηρήσει τη φόρμα του μ' εκείνον που τρέχει για να πάει στη δουλειά του, για να την διατηρήσει, γιατί δεν έχει χρήματα για ταξί!

Αν συνεχίσουμε έτσι, θα δούμε πως κλωνοποιούμαστε προς ένα είδος Έλληνα, του φτωχού αγωνιστή, που έχει ανασκευάσει το πλάνο των αξιών του με ανάλογα οφέλη και κόστη. Ας διαχειριστούμε, λοιπόν, καλύτερα τους καιρούς προς το καλό μας...

Από τη ΣΤΗΛΗ…ΑΛΑΤΟΣ του Δημήτρη Ιωαννίδη
εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"
Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.