Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

“Ναι” ή “Όχι” - Αρχίζει στις 14:00 η πιο κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή – Ερωτηματικό παραμένει ακόμη η στάση αρκετών βουλευτών

- Παπαδήμος, Σαμαράς και Παπανδρέου κάνουν έκκληση ευθύνης
- Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Λέγκας
- Βάσω, Λούκα, Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ και Μαρκόπουλος, Τζίμας, Σταμάτης από τη ΝΔ μεταξύ των διαφωνούντων
- Οποίος καταψηφίσει θα τεθεί εκτός των δυο κομμάτων λένε οι αρχηγοί

Σε λίγες ώρες η ελληνική Βουλή καλείται να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Η συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να αρχίσει στις 14.00 και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα, οπότε θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία.

Ο ολομέλεια θα κληθεί να ψηφίσει τρία άρθρα: Το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς να εξειδικεύονται τα μέτρα, τα οποία θα εμπεριέχονται στον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος πρέπει να έλθει στην Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φαίνεται πως στήνουν αντάρτικο, παρά τις δηλώσεις των αρχηγών τους για κομματική πειθαρχία αλλά και διαγραφής τους από το κόμμα αν δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.

Ήδη λίγες ώρες πριν ξεκινήσει είχαμε άλλη μια παραίτηση βουλευτή αυτή την φορά τον βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Νίκο Λέγκα.


Πηγή:newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.