Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο δήμος Νεστορίου δε νοικιάζει κανένα ακίνητο από ιδιώτη (συνέντευξη του κ. Γκοσλιόπουλου)‏


Για το επίμαχο θέμα, των ενοικίων που δαπανά το κράτος σε ιδιόκτητα κτίρια, ώστε να στεγάσουν τις υπηρεσίες τους, ένα θέμα που...απασχόλησε και απασχολεί την τοπική κοινωνία της ακριτικής μας περιοχής, έκανε λόγο μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο δήμαρχος Νεστορίου, κ Χρήστος Γκοσλιόπουλος. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο δήμος Νεστορίου δεν νοικιάζει κανένα απολύτως ακίνητο από ιδιώτη. Καλύπτει τις ανάγκες του με τα δημοτικά κτίρια που διαθέτει και δε δαπανά κανένα ποσό ως πληρωμή ενοικίων.
«Επειδή το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση στα τοπικά Μ.Μ.Ε., σχετικά με τα ιδιωτικά κτίρια που νοικιάζει το δημόσιο, οι δήμοι και γενικότερα οι φορείς του δημοσίου πληρώνοντας μεγάλα ποσά, οφείλω να επισημάνω ότι ο δήμος Νεστορίου αυτή τη στιγμή νοικιάζει δημοτικά κτίρια σε ιδιώτες έναντι ενοικίου», ενημέρωσε ο δήμαρχος.
Συγκεκριμένα νοικιάζει τα παρακάτω κτίρια:
Καφενείο Γράμμου
Καφενείο Πευκοφύτου
Καφενείο Κοτύλης
Ξενώνα Κοτύλης
Καφενείο Κομνηνάδων
Εστιατόριο River party
Επίσης, ο δήμος προτίθεται να νοικιάσει το επόμενο διάστημα σταδιακά και εφόσον λυθούν ορισμένα εκκρεμή θέματα, όπως πολεοδομικές άδειες κ.λ.π τα παρακάτω κτίρια σε ιδιώτες.
Δημοτικός χώρος Λειβαδοτοπίου, ως καφενείο
Δημοτικός χώρος Λειβαδοτοπίου, ως ξενώνας
Κυλικείο ΚΑΠΗ Διποταμίας
Κυλικείο Γυμνασίου Λυκείου Νεστορίου
Χώρος εκδηλώσεων Αγίας Άννας
Ξενώνας Πευκοφύτου
Ξενώνας Ζούζουλης
Έχει παραχωρήσει προς εκμετάλλευση σε πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου τους παρακάτω χώρους:
Καφενείο Πεύκου
Ξενώνας Πτελέας
« Ο δήμος Νεστορίου δε νοικιάζει χώρους από ιδιώτες και δεν δαπανά κανένα ποσό για τον σκοπό αυτό. Νοικιάζει δημοτικά κτίρια σε ιδιώτες ενισχύοντας έτσι τον προϋπολογισμό του. Στηρίζει άμεσα πολιτιστικούς συλλόγους, παραχωρώντας κτίρια προς εκμετάλλευση» ,κατέληξε ο δήμαρχος Νεστορίου.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"

Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.