Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Καστοριά: Συνάντηση κυνηγών Δυτικής Μακεδονίας (ρεπορτάζ)

Την ανάγκη να διαμορφωθεί μια κοινή κυνηγετική πολιτική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους κυνηγητικούς συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας, επεσήμαναν τα μέλη των 12 κυνηγετικών συλλόγων, όλης της περιοχής κατά τη διάρκεια της περιφερειακής συνάντησης που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στην αίθουσα του συλλόγου Χλόης Φουντουκλή.



Οι προτάσεις και οι θέσεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν στην προβολή του κυνηγετικού τουρισμού, στην ανάληψη δράσεων για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στο να προωθηθούν «πολιτικές» ανάπτυξης σε όφελος επαγγελματικών ομάδων της κάθε περιοχής. Οι εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων ενημερώθηκαν και για τις πρωτοβουλίες δράσης στο περιβάλλον με τη συνδρομή ομάδων θηροφύλαξης.

Να υπάρχει πιο στενή συνεργασία και περισσότερη ενημέρωση μεταξύ των συλλόγων μας

«Τα προβλήματα μας είναι πάρα πολλά και σημαντικά. Κατά αρχήν θέλουμε να ασχοληθούμε με τις καμένες εκτάσεις ώστε να μπορέσουμε με καινούριες δράσεις να προχωρήσουμε σε κάποιες δενδροφυτεύσεις. Επιπλέον να συντονίσουμε και κάποιες άλλες δράσεις που σχετίζονται με τη θυροφύλαξη και τη διαχείριση του κυνηγιού, διότι από πλευράς πολιτείας τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον και εμείς αναλαμβάνουμε πλέον να παίξουμε και τον ρόλο της διαχείρισης» δήλωσε, στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Καστοριάς κ. Γιώργος Σαββίδης, ενώ απευθυνόμενος σε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην περιφερειακή συνάντηση, τόνισε,
«Επειδή οι καιροί είναι δύσκολη Θα ήθελα από την μεριά μου να υπάρχει πιο στενή συνεργασία και περισσότερη ενημέρωση μεταξύ των συλλόγων μας και πάνω από όλα αγάπη και ομόνοια», τέλος ο κ. Σαββίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για το αίτημα που έκανε ο κυνηγετικός σύλλογος Καστοριάς, προς τον δήμο Καστοριάς, για την μετεγκατάσταση της έδρας του συλλόγου. «Ο δήμος πρέπει να μας προχωρήσει ένα καινούριο χώρο έτσι ώστε να στεγάζουμε όλες μας τις δράσεις», ήταν τα λόγια του .

Όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ουσιαστικότερη θυροφύλαξη και για μεγαλύτερες δράσεις

Για μια συνάντηση στην οποία προσπαθούν από κοινού, όλοι μαζί να δημιουργήσουν κατάλληλες προϋποθέσεις για ουσιαστικότερη θυροφύλαξη και για μεγαλύτερες δράσεις, δράσεις που θα κάνουν τους βιοτόπους των θηραμάτων καλυτέρους. Παράλληλα θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαχείμασης τώρα τον χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι. Πέρα όμως από αυτά, μέσα από αυτές τις διαδικασίες θα διατυπώνονται από όλους τους κυνηγετικούς συλλόγους, και τα προβλήματα της κάθε περιοχής, τα οποία θα τα αντιμετωπίζουν όλοι μαζί, αναφέρθηκε μιλώντας, στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Εορδαίας και υπεύθυνος συντονιστής της ομοσπονδίας, των κυνηγητικών συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας κ. Νίκος Τσόπρας.

«Για τον καλύτερο συντονισμό και την καλύτερη δράση των κυνηγητικών συλλόγων, έχουν οριστεί περιφερειακές συναντήσεις όπως έγινε εδώ στην Καστοριά, ενώ τέτοιες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις έδρες και των 12 κυνηγητικών συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας», ενημέρωσε ο κ. Τσόπρας.

Εξετάζουμε και τα δυο τα αιτήματα για την μετεγκατάσταση του κυνηγητικοί συλλόγου
Όσον αφορά τώρα στο αίτημα του κυνηγητικού συλλόγου Καστοριάς για την μετεγκατάσταση του συλλόγου , σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών, κ. Τρύφωνα Πολυγιάννη, ο οποίος ήταν παρών στη περιφερειακή συνάντηση των κυνηγών, όντας ο ίδιος κυνηγός όπως είπε,

«Εξετάζουμε και τις δυο περιπτώσεις που μας κατέθεσε ο σύλλογος, το ένα αίτημα είναι να πάει στο ΛΕΜ όπου θα παραχωρηθεί ένα μέρος, για να δημιουργήσουν ένα δικό τους χώρο , η ένα περίπτερο κυνηγού, ενώ η άλλη περίπτωση που έθεσε ο πρόεδρος, είναι να πάνε εκεί που στεγαζόταν η στρατολογία. Εμείς σα δημοτική αρχή εξετάζουμε και τα δυο τα αιτήματα και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα απαντήσουμε», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.
Τέλος στη συνάντηση παρευρέθηκαν , ο βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηγκαλάγιας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Πασχάλης χαρούμενος , καθώς και πολλοί κυνηγοί, από όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"

Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.