Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

23 Ιανουαρίου η επίσημη πρώτη για το "L" του Μπάμπη Μακρίδη (η πρώτη κριτική, φωτογραφίες και τρέιλερ)‏

Το φεστιβάλ του Ρόμπερτ Ρέντφορντ Sundance Festival στη Νέα Υόρκη ξεκινάει σε λίγες ημέρες. Στις 23 Ιανουαρίου η επίσημη πρώτη για το “L” του καστοριανύ σκηνοθέτη Μπάμπη Μακρίδη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πέντε επαναληπτικές προβολές.

Από το γραφείο τύπου του φεστιβάλ δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες, η υπόθεση και μια πρώτη κριτική...

Το “L” ξεκινά με μια ωδή στο να είσαι αρκούδα και τελειώνει με μια ωδή προς τη θάλασσα. Τι συμβαίνει στο μεταξύ, αποτελεί μία από τις πιο πρωτότυπες, εσκεμμένα περίεργες ταινίες της χρονιάς. Ένας άντρας ζει στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 και χώρισε από την γυναίκα και τα παιδιά του, οι οποίοι ζουν σε ένα διαφορετικό αυτοκίνητο. Συναντιούνται σε χώρους στάθμευσης. Ένας επαγγελματίας οδηγός παραδίδει το μέλι σε ένα ναρκοληπτικό και συχνά ονειρεύεται το φίλου του, ο οποίος σκοτώθηκε ,όταν ένας κυνηγός τον πέρασε για μια αρκούδα.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μπάμπης Μακρίδης και ο συνσεναριογράφος Ευθύμης Φιλίππου (Κυνόδοντας, Άλπεις) μας ωθούν σε ένα funky, σουρεαλιστικό κόσμο. Κάτω από τη μεταμοντέρνα αποκόλληση βρίσκεται μια ήσυχη ανθρώπινη πάλη. Αντιμετωπίζοντας παράλογεις υπάρξεις, αυτοί οι χαρακτήρες προσπαθούν: να γίνουν καλύτεροι οδηγοί, να γίνουν καλύτερες αρκούδες. Ακόμα και η μουσική, μια ελαττωματική απόδοση του σονάτα του σεληνόφωτος, προσπαθεί να είναι καλύτερη. .-JN


Μπέτσκας






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.