Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αμετακίνητος ο πρωθυπουργός για το δημοψήφισμα - Το μήνυμα από την ομιλία του: Ρίξτε με εάν το θέλετε


Γ. Παπανδρέου: Έκανε λόγο για τραπεζικά συμφέροντα που μάχονται την κυβέρνηση
- Ανοικτή διαφοροποίηση Βενιζέλου - Λοβέρδου
- Ανεξάρτητη η Αποστολάκη - Β.Παπανδρέου, Εύα Καϊλή, Χ. Κεφαλίδου, Τ. Αντωνίου και Κ. Μπατζελή ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και λένε όχι στο δημοψήφισμα
- ΟΛΑ τα σενάρια για τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις
- Αναμένεται νέα παρέμβαση των τριών (Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση)


Ηρεμία πριν την καταιγίδα ή μια ιδιότυπη εκεχειρία; Λίγο πριν την έναρξη του πιο κρίσιμου υπουργικού συμβουλίου αυτής της κυβέρνησης όλα έχουν κοπάσει. Στάση αναμονής ενόψει του ταξιδιού Παπανδρέου αύριο στις Κάννες;

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλα όσα ανακοίνωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, δηλαδή ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα, αφήνοντας να εννοηθεί προς τους πάντες στο εσωτερικό πως "εάν τολμάτε ρίξτε με".

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργικό Συμβούλιο, ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης που ανακοίνωσε χθες, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή.

Φυσικά, ο κ. Παπανδρέου απέδωσε όλες αυτές τις εξελίξεις σε τραπεζικά συμφέροντα τα οποία μάχονται την κυβέρνηση λόγω της απόφασης για κούρεμα 50% των ελληνικών ομολόγων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το σύστημα θα αντιδράσει λυσσαλέα.

Πάντως, προς το παρόν το λόγο έχει λάβει οι υπουργοί, Χρυσοχοΐδης. Ρέππας, Μπεγλίτης και Παπουτσής οι οποίοι στηρίζουν τις αποφάσεις του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα.



Ενδιαφέρον είναι να δούμε ποιός θα αντιδράσει, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις όπου όχι με την μορφή δήλωσης αλλά διαρροής είναι η διαφοροποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου από την απόφαση του πρωθυπουργού να πάει σε δημοψήφισμα. Οπως και η επιστολή της βουλευτού Δράμας Χαράς Κεφαλίδου η οποία λέει όχι στο δημοψήφισμα και ναι σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής Τόνια Αντωνίου, η οποία τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος και δήλωσε πως η μοναδική λύση είναι η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ενώ λίγο αργότερα και η κα Μπατζελή δήλωσε κατά του δημοψηφίσματος και υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Είχε προηγηθεί πάλι μέσω κύκλων η διαφοροποίηση Βενιζέλου, αλλά και η ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και τα αιτήματα της Βάσως Παπανδρέου και της Εύας Καϊλή να προχωρήσει ο πρωθυπουργός στην δημιουργία κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.