Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Σχόλιο στο: "Αυξάνονται οι κάτοικοι του νομού Καστοριάς οι οποίοι ταξιδεύουν στις γειτονικές χώρες για ψώνια"


Ναι ρε παιδιά σύμφωνοι, να στηρίξουμε την τοπική αγορά αλλά να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του..και εξηγούμαι:

π.χ. πήγα ν αγοράσω ένα εξάρτημα σε μαγαζί με κυνηγ.είδη και είδη ραπτικής κτλ (μη λέμε ονόματα) στην Καστοριά που το πουλούσε 25 ευρώ και στη Θεσ/νίκη το βρήκα (το ίδιο!) με 10!...από πού θα τ αγοράσω;;
άλλο παράδειγμα: ήθελα ν αγοράσω πρόπερσι μια συσκευή(αξίας 30 ευρώ) για δημόσια υπηρεσία για την οποία εργαζόμουν και είπα να πάνε τα λεφτά σε τοπικό κατάστημα με ηλεκρικά, για να στηριχθεί και κάποιος συμπολίτης μας..επειδή η εξόφληση θα γινόταν επί πιστώσει, ο συγκεκριμένος αρνήθηκε να συνεργαστούμε οπότε αναγκάστηκα και πήγα σε ανάλογο μαγαζί το οποίο ήταν αλυσίδα..
Δηλ. ναι μεν να στηριχθεί η τοπική αγορά αλλά και ο έμπορος πρέπει να είναι επαγγελματίας και κυρίως να ΣΕΒΕΤΑΙ τον καταναλωτή και να μην τον περνάει για μαλ@κα, γιατί πολύ απλά θα πάει είτε στα Σκόπια, Βουλγαρία κτλ, είτε σε άλλη ελληνική πόλη και στην τελική την πληρώνουμε όλοι μας..
αυτή η νοοτροπία του δήθεν μάγκα και κουτοπόνηρου ελληνάρα αν δεν αλλάξει, δεν έχουμε καμιά ελπίδα

Διαβάστε όλο το άρθρο και τα σχόλια ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό είναι γεμάτα από Καστοριανούς τα ΙΚΕΑ σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα. Γι' αυτό όλοι οι Καστοριανοί ψωνίζουν από την Θεσσαλονίκη και αποφεύγουν τις τσουχτερές τιμές των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς.

Ανώνυμος είπε...

καλα ειναι να αντιλαμβανομαστε ομως και το πως ιδια προιοντα κυκλοφορουν με χαμηλοτερες τιμες σε αλλες πολεις,οπως η θεσ/νικη..
οταν ενα ΙΚΕΑ,ενα SPREDER κ.ο.κ εχει την δυνατοτητα να παραγγελνει μεγαλυτερες ποσοτητες απ οτι μια μικρομεσαια επιχειρηση,προφανος και θα ευνοηθει μιας χαμηλοτερης τιμης απο τον προμηθευτη της..
για τις τιμεςπου επικρατουν σε συνορευοντες χωρες..να τ'αναλυσουμε κιαυτο..?..πιστευω να αντιλαμβανομαστε οτι οφειλετε στην διαφορετικη οικονομια ανα κρατος..(παρε βενζινη..)
οποτε?δεν ξερω αν καταληγουμε στην ελλειψη αλληλεγγυης στα δυσκολα..στην ενεργοποιηση του βερεσε,στα ευκολα...

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.