Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κόβεται το επίδομα των επιτροπών της Βουλής

Οι βουλευτές μέχρι σήμερα ελάμβαναν 150 ευρώ για τη συμμετοχή σε καθεμία από τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών
Μαχαίρι" κόβεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα συμμετοχής των βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Τα 150 ευρώ "καθαρά" που λαμβάνει κάθε βουλευτής για τη συμμετοχή του σε καθεμία από τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών αναμένεται πολύ σύντομα να αποτελέσουν παρελθόν, με αποτέλεσμα οι "300" να...απολέσουν ένα σημαντικό μέρος των συνολικών αποδοχών τους.

Το γεγονός αυτό (το οποίο άφησε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, να εννοηθεί ο πρόεδρος της Βουλής σε συζητήσεις που είχε με βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής), σε συνδυασμό και με το γενικότερο ζήτημα των προνομίων των βουλευτών, ανέβασε πολύ το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης. Ο Φ. Πετσάλνικος, μετά το τέλος του χθεσινού αγιασμού για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου, μπαίνοντας στο εντευκτήριο της Βουλής, έγινε δέκτης έντονων παραπόνων από βουλευτές -κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης- οι οποίοι, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες τού έλεγαν ότι "δεν μπορεί να τα ακούμε από τον κόσμο για τα προνόμια -και καλά- που έχουμε, ενώ την ίδια ώρα η βουλευτική μας αποζημίωση έχει κοπεί κατά 40%".

Οι περίπου 20 με 25 βουλευτές που βρίσκονταν μέσα στο εντευκτήριο ήταν ήδη "εκνευρισμένοι" από τις δηλώσεις των συναδέλφων τους Κυρ. Μητσοτάκη και Γ. Αμοιρίδη περί ανάγκης? εφεδρείας και βουλευτών. Κι όταν ο πρόεδρος του Σώματος "έδειξε" ότι το επίδομα των επιτροπών πάει προς κόψιμο, υπήρξαν αντιδράσεις ότι δεν προστατεύονται οι βουλευτές και πως "όσο κόβουμε και δεν δίνουμε ξεκάθαρη απάντηση στον κόσμο ότι δεν είμαστε προνομιούχοι, τόσο ο κόσμος θα ζητεί περισσότερα".

Γιώργος Πίκουλας
ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.