- Την Τρίτη προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών
- Καζάνι που βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ - Αφόρητη η πίεση στον Πρωθυπουργό
- Τα ονόματα υπουργών και βουλευτών που βάζουν ''βόμβα'' στο πολιτικό σκηνικό
- Τρόμος στο ΠΑΣΟΚ απο γκάλοπ που τους δίνει 14,7%
Στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές για την τελευταία συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ενώ δεν αποκλείεται να δώσει και το στίγμα των πολιτικών εξελίξεων για τους επόμενους μήνες.
Το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός προήδρευσε σύσκεψης με τη συμμετοχή Βενιζέλου, Ρέππα, Σαχινίδη και Πετσάλνικου με θέμα τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν και στη Βουλή για την ολοκλήρωση και την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, ποιός δηλαδή θα είναι ο οδικός χάρτης μέχρι την υλοποίηση της συμφωνίας αλλά και τα κρίσιμα νομοσχέδια που έχει μπροστά της η κυβέρνηση όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων και ο προϋπολογισμός για το 2012.
Την Τρίτη στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών οπου ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την ολομέλεια για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Καζάνι που βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, παρα το γεγονός οτι το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά τρόπους ευρύτερης νομιμοποίησης των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής και όχι μόνο, ο πρωθυπουργός φέρεται να μην εξετάζει σε καμία περίπτωση στην παρούσα φάση τουλάχιστον, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Παπανδρέου έχει δεχθεί πιέσεις απο στενούς συνεργάτες και υπουργούς για να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της συναίνεσης μέσα απο διαδικασίες δημοψηφίσματος (Καστανίδης και Ρέππας) ή ψήφισης της συμφωνίας των Βρυξελλών με αυξημένη πλειοψηφία ή ακόμη και με έναν νέο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ωστόσο ο κ. Παπανδρέου ακόμη δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις.
Ζητούν κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης
Πάντως βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που είχαν στηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην προεδρική εκλογή στο ΠΑΣΟΚ το 2007, απο το καλοκαίρι με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου εκφράζουν ανοιχτά τη θέση τους για την ανάγκη μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης χωρίς τον Γ. Παπανδρέου πρωθυπουργό αλλά με πρόσωπο κοινής αποδοχής η οποία θα οδηγήσει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τη χώρα σε εκλογές. Ανάμεσα σε αυτούς ο Λ. Γρηγοράκος, ο Δ. Λιντζέρης, η Σ. Μερεντίτη, ο Οδ. Κωσναντινόπουλος κ.α.
Υπάρχουν και βουλευτές που πρόσκενται στον Γ. Παπανδρεου οι οποίοι θεωρούν οτι οι όποιες πολιτικές του πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν απο την άνοιξη και μετά καθώς μέχρι τότε θα έχουν “τρέξει” οι διαρθρωτικές αλλαγές και με βάση τον σχεδιασμό θα αποτυπωθούν και τα πρωτογενή πλεονάσματα, γεγονός που θα ήταν ένα σημαντικό εκλογικό “όπλο” στα χέρια του πρωθυπουργού.
Τρόμος απο τα χαμηλά ποσοστά σε δημοσκόπηση
Βέβαια, η συντριπιτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται έντονα για τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά του κόμματος που καταγράφονται στις δημοσκοήσεις. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καπα Research για το Βήμα το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο 14,7% ενώ η ΝΔ προηγείται με 22,2%. Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου παίρνει το 9,1%, ο ΛΑΟΣ, 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι Οικολόγοι 3,4%, ο Κουβέλης 4,2%, η Μπακογιάννη 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 26,5%.
Το γεγονός αυτό διχάζει και πάλι καθώς υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκτιμούν οτι για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές τώρα ενώ άλλοι υποστηρίζουν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους οτι είναι ξεκάθαρο πλέον οτι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση της κοινής γνώμης για την πολιτική που ακολουθεί.
newsit.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.