Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

18 εκπαιδευτικοί ευρωπαϊκών χωρών φιλοξενήθηκαν από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς‏

«Ή Ευρώπη μέσα από τα μάτια των παιδιών» ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν με πολύ μεράκι οι μαθητές του σχολείου, δίνοντας στους επισκέπτες μια...
γεύση από την παράδοση του τόπου μας

Δεκαοκτώ (18) εκπαιδευτικοί από τη Ρουμανία, τη Γαλλία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Πολωνία, το Βέλγιο και τη Βουλγαρία φιλοξενήθηκαν στην Καστοριά, την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος COMENIUS, που αξιοποιεί το 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης με στόχο τη Βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των Ευρωπαίων στην περιοχή μας. Έγιναν επιμορφωτικές επισκέψεις σε μαθητικές αίθουσες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δράσεις ενημέρωσης τους για το ελληνικό πρόγραμμα παιδείας.

Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τουριστικά μνημεία της Καστοριάς, όπως οι βυζαντινές εκκλησίες και τα αρχοντικά, μουσεία και. φυσικά, τον προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό, καθώς και τη Σπηλιά του Δράκου.

Ακόμη, οι μαθητές σε συνεργασία με τους δασκάλους του σχολείου, αλλά και το Σύλλογο Γονέων, πραγματοποίησαν μια πολύ όμορφη εκδήλωση, με αναφορά στον τίτλο του προγράμματος, που είναι: Ή Ευρώπη μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τη διακρατική συνεργασία μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων και συμβάλλει στη βελτίωση της επαγγελματικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται άμεσα στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης, ενώ προάγει και την εκμάθηση γλωσσών και τη διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση.

"Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε επαφή με συναδέλφους άλλων χωρών,
αφού, μέσω του προγράμματος, έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την εκπαίδευση, να αμβλύνουμε τις εντυπώσεις που ενδεχομένως υπάρχουν μεταξύ των λαών, αλλά και να καταρρίψουμε στερεότυπα" τόνισε ο διευθυντής του σχολείου Θεόδωρος Τίγκας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννα Λούσιου
Περισσότερα στην εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ που κυκλοφορεί





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.