Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ποσότητες μινκ της φετινής σεζόν σιγά-σιγά εξαντλούνται‏

Στη δημοπρασία της Κοπεγχάγης της βδομάδας που πέρασε, υπήρξε μεγάληπροσέλευση αγοραστών, παρά το γεγονός ότι...
οι προσφερόμενες ποσότητες γουνοδερμάτων αποτελούνταν κυρίως από χτυπημένα και ελαττωματικά γουνοδέρματα – τυπικό για την τελευταία δημοπρασία της σεζόν.

Ακόμη και κάτω από αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ο κλάδος της γούνας ετοιμάζεται για την ερχόμενη σεζόν. Ακόμη και το Αφγανιστάν, με τον δεκαετή πόλεμο που διεξάγεται σ΄αυτό, όχι μόνο συνεχίζει να προμηθεύει με γουνοδέρματα καρακούλ την παγκόσμια αγορά, αλλά στην δημοπρασία της Finnish Fur Sales που πραγματοποιείται τώρα στο Ελσίνκι έχει προσφέρει μεγάλες ποσότητες γουνοδερμάτων του συγκεκριμένου είδους.

Αν και ο κλάδος της γούνας δεν πιστεύει ότι μπορεί να παραμείνει ανεπηρέαστο από τις παγκόσμιες συγκυρίες, εν τούτοις οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται ώστε να είναι σε θέση να «κάνουν δουλειές». Με δύο επιτυχημένες σεζόν, από πλευράς πωλήσεων, στο πρόσφατο παρελθόν, οι έμποροι γουναρικών της Δύσης έχουν σχετικά εξυγιάνει τις επιχειρήσεις τους και οι αγορές τους σε εμπόρευμα, τείνουν να είναι συντηρητικές. Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι η γούνα και πάλι κυριάρχησε στις παγκόσμιες πασαρέλες, τόσο ως ολόκληρο ένδυμα όσο και ως γαρνιτούρα και αξεσουάρ. Γεγονός είναι οτι οι δυτικές αγορές δεν ελέγχουν πλέον τη διαμόρφωση των τιμών της πρώτης ύλης, δηλαδή των γουνοδερμάτων, οι οποίες καθορίζονται πλέον από την Κίνα και την Ρωσία, χώρες με νέο πλούτο.

Στις κανονικές ποιότητες γουνοδερμάτων οι αγοραστές ανέφεραν ότι τα καλύτερης ποιότητας γουνοδέρματα έφεραν σταθερές ως ανεβασμένες τιμές από αυτές του Ιουνίου. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεδομένου οι προσφερόμενες ποσότητες γουνοδερμάτων κανονικής ποιότητας, αποτελούνται κυρίως από μικρότερα μεγέθη, ο Μ.Ο. τιμών δεν ήταν άμεσα συγκρίσιμος με αυτόν της δημοπρασίας του Ιουνίου της Κοπεγχάγης, συνεπώς δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική ένταση ζήτησης. Τα γουνοδέρματα μινκ με χαμηλό στάχυ παρουσίασαν αύξηση τιμών κατά 5% (σε Δ. κορόνες) και τα αρσενικά γουνοδέρματα ήταν συνήθως ακριβότερα από τα θηλυκά. Τα αρσενικά black velvet παρουσίασαν αύξηση 4%.

Πηγή furs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.