Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Επιστολή Θ.Αντιπεριφερειάρχη κ.Χαρούμενου για το υποκατάστημα ΑΤΕ Μεσοποταμίας


Στη σημερινή Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς λειτουργούν τρία υποκαταστήματα της ΑΤΕ, στη Καστοριά, στο Άργος Ορεστικό και στη Μεσοποταμία.
Η Μεσοποταμία απέχει 12 χλμ από την Καστοριά, έχει 3.000 κατοίκους, αλλά...εξυπηρετεί μία ευρύτερη περιοχή με συνολικό πληθυσμό 10.000 κατοίκων.
Από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του υποκαταστήματος της Μεσοποταμίας, το προσωπικό της Αγροτικής Τράπεζας προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της περιοχής, η πλειοψηφία των οποίων είτε απασχολείται στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία), είτε είναι συνταξιούχοι.
Ιδιαίτερα για τους τελευταίους αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν το σύνολο των συνταξιούχων, ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα, λαμβάνει τη σύνταξή του από το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα. Συνεπώς κι αφού ληφθεί υπόψη πως είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα σε ολόκληρη την περιοχή, αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η Αγροτική Τράπεζα στην τοπική οικονομία, στην καθημερινότητα και στις ζωές των κατοίκων,.
Ωστόσο και παρά την καθομολογούμενη σημασία του, η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος αποφάσισε το κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος.
Συνεκτιμώντας λοιπόν τα παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για μια περιοχή παραμεθόριο με σημαντικές δυσκολίες διαβίωσης, παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί η κατάργηση του υποκαταστήματος ΑΤΕ της Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος
Δυτικής Μακεδονίας

Χαρούμενος Πασχάλης

ditikι.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.