Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Καστοριά: αναλύουν τα εδάφη


Πρόγραμμα ανάλυσης εδαφών αγροτεμαχίων και φυλλοδιαγνωστικής θα εφαρμόσει στην Καστοριά, η Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης του ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, σκοπός του προγράμματος είναι...η παροχή οδηγιών λίπανσης προς τους αγρότες, μετά από εδαφολογική μελέτη των αγροτεμαχίων, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση λιπασμάτων. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν αγροτεμάχια με οπωρώνες μηλιάς – αχλαδιάς, καθώς και αγροτεμάχια με καλλιέργειες φασολιών, κηπευτικών και άλλων δυναμικών κυρίως καλλιεργειών. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.