Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Στους δήμους παραπέμπει ο Καστανίδης για τα Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών

"Τα συναρμόδια υπουργεία θα εξετάσουν προτάσεις που τυχόν θα καταθέσουν οι δήμοι για τη χωροθέτηση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών, και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις θα εκδοθούν και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα", ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη σε ερώτηση 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση στη λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών.

Όπως σημειώνεται...σε έγγραφο του υπουργού, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, με το Προεδρικό Διάταγμα 31/2009 η δημιουργία, συντήρηση και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, στη διοικητική περιφέρεια των οποίων χωροθετούνται τα κέντρα αυτά. Η χωροθέτηση γίνεται με Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εκδίδεται ύστερα από πρόταση των υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Υγείας, κατόπιν πρότασης γνώμης των οικείων δήμων, και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις τις οποίες ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα τεχνικού χαρακτήρα.
tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.