Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Στις 15 Ιουλίου η έναρξη των θερινών εκπτώσεων - τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές


Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι προσφορές στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, ωστόσο επισήμως οι εκπτώσεις ξεκινούν επίσημα στις 15 Ιουλίου. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ενώ την ίδια ώρα οι έμποροι ευελπιστούν να ανεβάσουν έστω και λίγο τον τζίρο τους.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι:
- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση, για παράδειγμα «30% έκπτωση».

Αναφορικά με τους καταναλωτές, ο Εμπορικός Σύλλογος συστήνει να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν, ύστερα από έρευνα της αγοράς και με γνώμονα τη ποιότητά και τη σχέση τελικής τιμής έκπτωσης.

Πηγή: thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.