Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Απόλλων η Μασκότ, και άλλα όμορφα για τους Special Olympics


Η Μασκότ των Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 Απόλλων, ο ήλιος, είναι σύμβολο αισιοδοξίας, χαράς και δόξας. Το φως και η ζεστασιά του είναι...
πηγή ζωής και ευτυχίας. Η Ελλάδα, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τον ήλιο της, είναι η χώρα που από την αρχαιότητα τον τιμούσε ως Θεό.

Η επιλογή του, ως μασκότ έχει σκοπό να μεταφέρει το μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε όλους τους αθλητές, και να τους υποδεχτεί στην Αθήνα με μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά.

Και αν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Απόλλων, ως θεός του Ήλιου, «παρίσταται» μόνο στην Τελετή Αφής της Φλόγας, ύστερα από την επίκληση της Πρωθιέρειας, στους αγώνες Special Olympics της Αθήνας, θα είναι παρών και θα φωτίζει τους ξεχωριστούς αθλητές μας στο δύσκολο δρόμο τους κρατώντας τη Φλόγα της Ελπίδας αναμμένη.

Το Έμβλημα
Το Έμβλημα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 είναι ένας λαμπρός ήλιος. Ο ήλιος, η πηγή της ζωής παραπέμπει στη δυνατότητα υπέρβασης και τη δύναμη του αθλητή που παίρνει μέρος στους Αγώνες. Η υπέρβαση υποδηλώνεται από το κλαδί της ελιάς και η δύναμη από την σπειροειδή μορφή στο κέντρο του ήλιου.

Τα χρώματα αντανακλούν το ελληνικό τοπίο, ενώ προβάλλουν συναισθήματα όπως πάθος για ζωή μέσα από το θερμό κόκκινο, αισιοδοξία με το πορτοκαλί, αποφασιστικότητα με το μπλε, ελευθερία με το γαλάζιο και ελπίδα με το πράσινο.

Η Δάδα των Αγώνων
Το αρχαίο ελληνικό διακοσμητικό στοιχείο, ο Μαίανδρος, είναι Σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου, της Αιωνίας Ζωής, αλλά και έμβλημα του ακατόρθωτου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

Με αυτό το δυνατό σύμβολο η φλόγα της Eλπίδας θα διασχίσει τις πέντε ηπείρους μεταφέροντας ένα μήνυμα ειρήνης, συμφιλίωσης και ελπίδας.

Μια δάδα κόσμημα που σχεδιάστηκε με ελληνικό πνεύμα σε σύγχρονη κοπή.
Η δάδα , σε ανθρακί και χρυσό χρώμα, έχει ύψος 50 εκατοστά, βάρος 1,6 κιλά περίπου και κατασκευάστηκε από αλουμίνιο.

Τη δημιούργησε ο οίκος Ζολώτα συνδυάζοντας δύο κλασσικά στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού, τον Μαίανδρο και τον κίονα Ιωνικού ρυθμού.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.