Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Απόψε η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης


Τα μεσάνυχτα με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, ολοκληρώνεται η διαδικασία για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, η οποία αισιοδοξεί πως δεν θα έχει διαρροές.
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ομιλία του... κ. Βενιζέλου καθώς στην ομιλία του θα μιλήσει για τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε από την τρόικα για υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έως τις 30 Ιουνίου γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει.

Για αυτό το λόγο άλλωστε και ο κ. Βενιζέλος όπως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φέρει το Μεσοπρόθεσμο με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Πάντως, εν μέσω του εκρηκτικού πολιτικού κλίματος παραιτήθηκε από πρόεδρος της επιτροπής για το Μεσοπρόθεσμο ο κ. Μακρυπίδης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δυσαρεστήθηκε καθώς περίμενε να αξιοποιηθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Πάντως, ο ίδιος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Πάντως, ακόμη και οι… «συνήθεις ύποπτοι», από το βήμα της Βουλής δήλωσαν πως στηρίζουν το έργο της, χωρίς όμως να λείψουν οι αιχμές και οι υποδείξεις…

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, είπε οτι προσωπικά θα δώσει ψήφο, αλλά όχι λευκή επιταγή. Ο Οδυσσέας Βουδούρης είπε οτι απαιτείται η σύναψη ενός συμβολαίου με τον λαό, που θα δεσμεύει την κυβέρνηση απέναντι λαό όπως έγινε με τους εταίρους, να συγκρατηθεί η ανεργία.

Και ο Δημήτρης Λιντζέρης είπε οτι η κυβέρνηση πέρασε κρίση πολιτικής απονομιμοποίησης. "Είναι άκρως απαραίτητο η νέα κυβέρνηση να λειτουργήσει ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και έκτακτης ανάγκης! Τα πανό που λένε φοβάμαι την πείνα οφείλουν να μας προβληματίσουν. Δεν μπορούμε να μην επιτύχουμε".

Και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι τόνοι μεταξύ Κυβέρνησης και Ν.Δ., μετά και το ναυάγιο της συνεννόησης, είναι υψηλοί….

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είπε οτι η αξιοπιστία της χώρας είναι στο ναδίρ. Είπε επίσης οτι σήμερα στο παρά πέντε η κυβέρνηση ανακαλύπτει και απορρίπτει την συναίνεση . Ζήτησε εκλογές λέγοντας οτι η πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης δίνεται από την κοινωνία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι τορπίλισε την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Στην αντίπερα όχθη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σαχινίδης εξαπέλυσε αιχμηρότατη κριτική κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο τόνισε πως συμπεριφέρεται σαν παίκτης του πόκερ.
newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.