Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Καλοκαιρινά Σεμινάρια Βυζαντινής και Σύγχρονης Τέχνης

Το Εργαστήρι του Πολιτισμού σας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να μάθετε την Ιστορία της Βυζαντινής Καστοριάς και των μνημείων της μέσα από ένα καλοκαιρινό σεμινάριο.

Επίσης θα έχετε την ευκαιρία...
να μυηθείτε στην ανάγνωση της Μοντέρνας Τέχνης και να μάθετε τα βασικά εργαλεία προσέγγισης των σύγχρονων έργων τέχνης. Τα σεμινάρια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκπαιδευτικούς και για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία και τα μνημεία της πόλης τους.

Ι. Γνωριμία με τη βυζαντινή Καστοριά: Ιστορία, βυζαντινοί ναοί. Το σεμινάριο αποτελείται από θεωρητικά μαθήματα και επί τόπου επισκέψεις στους βυζαντινούς ναούς για μελέτη και εμπέδωση των ιστορικών και εικαστικών ιδιαιτεροτήτων του κάθε ναού.
Θα πραγματοποιηθούν 8 δίωρες συναντήσεις ξεκινώντας στις 11. Ιουλίου με το θεωρητικό μάθημα και συνεχίζοντας με πρωινές επισκέψεις στους ναούς που θα ολοκληρωθούν στις 22. Ιουλίου.

ΙΙ. Ιστορία της Μοντέρνας Τέχνης μετά το 1945. Μέθοδοι ανάγνωσης και προσέγγισης. Το σεμινάριο θα εξετάσει τις ιστορικές παραμέτρους που δημιούργησαν τα μοντέρνα καλλιτεχνικά κύματα και θα παρουσιάσει τους κύριους πρωταγωνιστές και το έργο τους.
Θα πραγματοποιηθούν 8 δίωρες συναντήσεις κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19.30 με 21.00 ξεκινώντας στις 4. Ιουλίου και τελειώνοντας στις 28. Ιουλίου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Σουλτάνα Ζορπίδου 6987 120 413 και 2467 501047

Culture8

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.