Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η πιο κρίσιμη συνεδρίαση για τον Παπανδρέου

Η κρισιμότερη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από την ημέρα εκλογής της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί σήμερα...
στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνεδρίαση θα είναι άτυπη και όπως συμβαίνει σε τέτοιες συνεδριάσεις κάποιοι υπουργοί πάνε αποφασισμένοι να ζητήσουν και να πάρουν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την αναγκαιότητα των νέων σκληρών μέτρων που θα τους παρουσιάσει. Αν και προβλέπεται να ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να μην διαρρεύσουν προς τους δημοσιογράφους διάλογοι και «πιπεράτες» ατάκες (όπως είχε συμβεί στην τελευταία άτυπη συνεδρίαση), το «βαρύ» κλίμα δεν κρύβεται.

Τα εκλεγμένα μέλη της κυβέρνησης αισθάνονται ήδη την ασφυκτική πίεση των Αγανακτισμένων πολιτών, αλλά και των βουλευτών που απειλούν να παραιτηθούν ή να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντωση στο Σύνταγμα, αλλά και αυτή που προετοιμάζεται για τη βραδιά της ψήφισης σίγουρα αποτελούν παράγοντα, αν όχι εξελίξεων, τουλάχιστον επιβάρυνσης της φορτισμένης ατμόσφαιρας στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Την Τρίτη θα συνεδριάσει ο ΚΤΕ Οικονομίας, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, χωρίς τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και την παρουσία δημοσιογράφων. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει κανονικά το υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή όπου θα εγκριθεί, εκτός απροόπτου, το τελικό σχέδιο του Μεσοπρόθεσμου.

Υπολογίζεται ότι γύρω στις 15 με 17 θα έχει ψηφιστεί ούτως ώστε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 25 Ιουνίου να χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» για τη διαπραγμάτευση ευνοϊκότερων όρων του δανείου των 110 δισ. του επιπλέον δανεισμού.

Πηγή Πρώτο Θέμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.