Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ευρεία η γκάμα δράσεων του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς

Σημαντικό και αξιόλογο έργο παράγει στην ακριτική μας περιοχή ο Ερυθρός Σταυρός. Μάλιστα, στα 30 χρόνια προσφοράς του στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής...
έχει εξυπηρετήσει 350.000 πολίτες που απευθύνθηκαν στον οργανισμό για διάφορα θέματα υγείας και όχι μόνο, ενώ το ασθενοφόρο που διαθέτει έχει κάνει χιλιάδες δρομολόγια στα μεγάλα νοσοκομεία, για να βοηθήσει τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ελπίδα σε μια δύσκολη συγκυριακή κατάσταση

"Όλοι μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, αρκεί να έχουμε διάθεση να προσφέρουμε", τόνισε ο πρόεδρος του κινήματος της Καστοριάς, Φιλώτας Ταλίδης, με αφορμή το ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού που είναι το 2011, μιας και ο Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών.

"H εθελοντική προσφορά είναι έμφυτη αξία στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και ο ρόλος του Εθελοντή είναι ριζωμένος στη συνείδηση των ανθρώπων που γνωρίζουν ότι το πραγματικό κίνητρο βρίσκεται στο αίσθημα ικανοποίησης που απορρέει από την προσφορά προς τον συνάνθρωπο", συμπλήρωσε.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί, ότι στο νομό Καστοριάς ο Ερυθρός Σταυρός δραστηριοποιείται μέσα από μια γκάμα δράσεων καθώς, πέρα από τους εθελοντές, υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός εθελοντριών αδελφών, ενώ το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τη λειτουργία δύο ακόμη τμήματα εθελοντών αδελφών και αδελφών Σαμαρειτών. Πέρα, όμως, από αυτά, μεγάλη είναι και η εθελοντική προσφορά των ανώνυμων και επώνυμων δωρητών, που συνδράμουν ανιδιοτελώς στο έργο του.

Σε μια εποχή που η αδιαφορία και η προσωπική ικανοποίηση είναι εξίσου συχνά και διαδεδομένα όσο οι φυσικές ή άλλες καταστροφές, οι Εθελοντές αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πλήττουν τους συνανθρώπους μας. Προσφέρουν, όμως, και κάτι μεγαλύτερο: την ελπίδα σε μια δύσκολη συγκυριακή κατάσταση που βιώνουμε, ότι μπορούμε να ανακουφίσουμε τα δεινά του κόσμου, την έμπρακτη απόδειξη ότι υπάρχει δύναμη στη συλλογική ανιδιοτελή προσφορά.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο εθελοντισμός για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό είναι έκφραση επικοινωνίας, έμπρακτη προσφορά και στάση ζωής.

Πηγή sentra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.