Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον κ. Πρωθυπουργό για κρατικά αυτοκίνητα

Η αλλαγή της δυνατότητας κίνησης των κρατικών υπηρεσιακών οχημάτων με υγραέριο, για εξοικονόμηση ενέργειας είναι το θέμα της επιστολής που απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γιώργο Παπανδρέου και κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Υπ. Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και στους Βουλευτές Καστοριάς.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και έχοντας πάντα ως γνώμονα των ενεργειών μας την προστασία του περιβάλλοντος, αποστείλαμε στις 26/05/2011 στον Υπουργό Εσωτερικών έγγραφο, με το οποίο ζητούσαμε την έγκριση για να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα 11 κρατικά αυτοκίνητα που διαθέτουμε να κινούνται εναλλακτικά και με υγραέριο.

Με την εφαρμογή του Καλλικράτη και έχοντας έδρα την Κοζάνη, απαιτείται καθημερινή κίνηση των οχημάτων μας για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών μας. Με τα σημερινά δεδομένα τα αυτοκίνητα μας έχουν δικαίωμα να καταναλώνουν από 112 έως 135 λίτρα το μήνα, ανάλογα με τον κυβισμό τους, όριο το οποίο τα περισσότερα οχήματα ξεπερνούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να μετατρέψουμε τα 11 κρατικά αυτοκίνητα Ι.Χ. ώστε να κινούνται εναλλακτικά και με υγραέριο, μία εγκατάσταση που στοιχίζει από 800 – 1200 ευρώ ανά αυτοκίνητο και θα κάνει απόσβεση σε 8 έως 12 μήνες.

Προς μεγάλη μας έκπληξη το Υπουργείο Εσωτερικών με το αρ. πρωτ. 757/10694/15-06-2011 έγγραφό του, μας απάντησε ότι δεν προβλέπεται η χρήση του υγραερίου ως καύσιμο για τα κρατικά αυτοκίνητα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, στο πλαίσιο εξοικονόμησης δημοσίου χρήματος και προστασίας του περιβάλλοντος, παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ρυθμιστεί νομικά το εν λόγω θέμα και να επιτραπεί η χρήση του υγραερίου στα κρατικά αυτοκίνητα.

Με βαθύ σεβασμό,

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Δημήτρης Σαββόπουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.