Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Επιμερισμός των θυσιών»

Η κοινωνία ασκεί πίεση σε όλους τους βουλευτές, πρέπει κι εμείς να συμβάλλουμε με περισσότερες θυσίες, δήλωσε μιλώντας σήμερα στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος . Αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο κ. Πετσάλνικος σημείωσε ότι κατατέθηκαν χρήσιμες προτάσεις και επισημάνθηκαν αστοχίες: «Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την αδυναμία και τη σύγχυση. Με ορισμένες βελτιώσεις, στο μεσοπρόθεσμο οι βουλευτές θα προσέλθουν με αίσθημα ευθύνης».

Ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε «εισφορά αλληλεγγύης για να μην χρειαστεί να πάμε σε ραγδαία μείωση του αφορολόγητου και να αποφύγουμε την εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης» υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να έχουμε στο επίκεντρο της σκέψης χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

«Πρέπει να υπάρξει συμβολισμός από το πολιτικό προς το προσωπικό της χώρας, επιμερισμός των θυσιών. Είμαστε ανοιχτοί σε αυτό» σημείωσε ο κ. Πετσάλνικος σχετικά με τα προνόμια των βουλευτών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι τηλεοπτικοί αστέρες έχουν διπλάσιες και τριπλάσιες αποδοχές από τους βουλευτές: «Ο βουλευτής δεν μπορεί να κάνει περιουσία από το μισθό του».

«Η εύκολη λύση είναι να μειώσουμε τον αριθμό των βουλευτών. Η συζήτηση δεν πρέπει να μπαίνει σε οικονομικό επίπεδο. Δεν έχουμε άλλους θεσμούς όπως γερουσία και άλλες τοπικές αρχές - έχουμε τους λιγότερους πολιτικούς» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Επίσης, είπε ότι το πόθεν έσχες πρέπει να βελτιωθεί, ενώ θα πρέπει να υπάρχει και για τους ανώτατους δικαστικούς και για εκείνους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη: «Κοινωνικός έλεγχος μέσα από τη διαφάνεια».

Όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος, σημείωσε ότι από τα σημαντικότερα θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Στην πλατεία είναι και ο αυθόρμητος πολίτης και άνθρωποι που έχουν ιδεολογικοπολιτικά τις δικές τους απόψεις. Ο πρόεδρος της Βουλής είναι πάντα ανοιχτός για όποιον θέλει να συζητήσει μαζί του» δήλωσε για τους «Αγανακτισμένους».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρέπει να μην υπάρξει ισοπέδωση των πάντων γιατί πλήττει τη Δημοκρατία. Το σύνθημα 'Να καεί η Βουλή' είναι η πλήρης απαξίωση της Δημοκρατίας. Όπου έγινε πράξη, σήμανε η απαρχή του φασισμού. Η Δημοκρατία χωρίς κόμματα δεν έχει υπάρξει πουθενά» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΝΕΤ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα ποιος μιλάει; Ο Πετσάλνικος!!!! Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε; Βρε "ΟΥΣΤ" από τους Αγανακτισμένους της Πλατείας Συντάγματος. ΟΥΣΤΤΤΤΤ!

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.