Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

1ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ «ΛΙΜΝΗ ΒΡΑΧΟΥ»

(Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες)
Μεγάλη έκπληξη, μεγάλη επιτυχία για τον 1ο αγώνα κολύμβησης στη Λίμνη του Βράχου την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011. Σε υψόμετρο 1.080 μέτρων, στο φράγμα όπου σχηματίστηκε μια υπέροχη λίμνη...
ο σύλλογος Γόνων Βράχου πραγματοποίησε τον πρώτο αγώνα, που θα πρέπει να γίνει θεσμός. Η περιοχή πανέμορφη, η οργάνωση άψογη σε όλα, η συμμετοχή για ξεκίνημα πολύ μεγάλη.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν 53 αθλητές (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) οι περισσότεροι από τη Θεσσαλονίκη, από το σύλλογο Marathoswim. Ακόμη ήρθαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πολλοί από το νομό μας και τέλος ένας Ολλανδός (άρα με το καλημέρα μιλάμε για διεθνή αγώνα). Ο σύλλογος Γόνων Βράχου που ανέλαβε τη διοργάνωση φρόντισε όλα να διεξαχθούν άψογα και με ασφάλεια.





Ρωτήσαμε τους Marathoswimmers που έχουν μεγάλη εμπειρία σε ανάλογες διοργανώσεις και δήλωσαν κατενθουσιασμένοι. Η απόσταση περίπου 1.750 μέτρων που κάλυπτε η διαδρομή μπορεί να ακούγεται αστεία σε κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων, είναι όμως ιδανική για να συνδυάσεις ταξιδάκι Σαββατοκύριακου με αγώνες χωρίς να εξαντληθείς. Ατενίζοντας τη λίμνη μπορείς να την εκλάβεις και σαν μια πολύ μεγάλη πισίνα με το μέγιστο βάθος της να φθάνει τα 35 μέτρα.

Λίγο πριν την έναρξη των αγώνων ενώ σε όλο σχεδόν το νομό έβρεξε καταρρακτωδώς, εκεί ψηλά ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος. Αντίθετα η θερμοκρασία του νερού ήταν 19,5 βαθμούς, αρκετά κρύα αν δεν είσαι μαθημένος. Αποτέλεσμα, 3 αθλητές να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Για την ιστορία, νικητής του 1ου αγώνα κολύμβησης στη Λίμνη του Βράχου ήταν ο Νίκος Συνδουκάς από την Κοζάνη.

Την διοργάνωση κάλυψε με ναυαγοσώστες το εθελοντικό τμήμα αντιμετώπισης καταστροφών (Ε.Τ.Α.Κ)

Μπέτσκας









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.