Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

1η Ημερίδα για τη λίμνη της Καστοριάς


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συνδιοργάνωσε με το Δήμο Καστοριάς και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, μία ημερίδα ενημέρωσης για την Ορεστιάδα λίμνη. Η Ημερίδα έγινε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011... ώρες 6.30- 9 μμ, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. που βρίσκονται στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Δήμου Καστοριάς και απευθύνονταν σε Τοπικούς, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, καθώς και στην τοπική κοινωνία.
Στην εν λόγω ημερίδα έγιναν απ’ τους παρακάτω αναφερόμενους οι εξής εισηγήσεις:
α) Ομάδα επιστημόνων του ΑΠΘ παρουσίασε την οικολογική κατάσταση της λίμνης Καστοριάς. Στην ομάδα μετείχαν, ο Αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. καθηγητής Ι. Παντής, ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας Ζ. Σκούρας και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας Μ. Μουστάκα.
β) Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ι. Λεονάρδος αναφέρθηκε στην Ιχθυοπανίδα της Ορεστιάδας λίμνης.
Μετά τις εισηγήσεις - παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση, υποβλήθηκαν απ’ το κοινό σχετικές ερωτήσεις και δόθηκαν απ’ τους εισηγητές οι απαραίτητες διευκρινίσεις.
Την περιγραφόμενη Ημερίδα συντόνισε ο Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. κ. Θεόδωρος Μαρδίρης, την προλόγισε ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης και την παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.















Πηγή: Φως της Καστοριάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.