Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση για Αχλαδιές-Μηλιές-Δ/νση Αγρ. Οικ&Κτην.‏

Από το τμήμα Ποιοτικού και Φυτικού Ελέγχου, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση που αφορά την...
Καρπόκαψα και προσβάλει την μηλιά και την αχλαδιά.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Έχουμε τις πρώτες συλλήψεις ενηλίκων εντόμων.
Συνιστάτε να γίνει ψεκασμός :

• Αμέσως μόλις πάρετε το δελτίο και μέχρι 19 Μαΐου με ΦΕΝΟΞΥΚΑΡΜΠ ή
• Από 19 - 23 Μαΐου με ΧΛΩΡΑΝΤΡΑΝΙΛΙΠΡΟΛ ( σκεύασμα CORAGEN) ή
• Από την παραλαβή του δελτίου μέχρι 29 Μαΐου με ρυθμιστές (ΤΕΜΠΟΥΦΕΝΟΖΑΪΝΤ, ΝΤΙΦΛΟΥΜΠΕΝΖΟΥΡΟΝ, ΛΟΥΦΕΝΟΥΡΟΝ, ΜΕΘΟΞΥΦΕΝΟΖΑΪΝΤ, ΤΕΦΛΟΥΜΠΕΝΖΟΥΡΟΝ) ή
• Από 30 - 31 Μαΐου με κλασσικά εντομοκτόνα όπως ΦΟΣΜΕΤ, ΧΛΩΡΠΥΡΙΦΟΣ, ΧΛΩΡΠΥΡΙΦΟΣ ΜΕΘΥΛ, ΣΠΙΝΟΖΑΝΤ, ΙΝΤΟΞΑΚΑΡΜΠ, Τ-ΦΛΟΥΒΑΛΙΝΕΪΤ, κ.α.

Η επέμβαση να επαναληφθεί μετά 2- 3 βδομάδες, ανάλογα με το αγροχημικό.
• Οι ρυθμιστές να προτιμηθούν αν είχαμε ζημιές και από νάρκες.
• Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 30 - 31 Μαΐου ιολογικά εντομοκτόνα CpGV, τα οποία είναι ιδιαίτερα συμβατά με την ολοκληρωμένη διαχείριση (3 εφαρμογές ανά δεκαήμερο).
• ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Το καρπίδιο καθίσταται ευαίσθητο στην προσβολή της καρπόκαψας όταν φθάνει σε διάμετρο τα 2 εκατοστά και αρχίζει να χάνει το χνούδι του (στάδιο J).

• ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ: > Σε κτήματα που δεν παρουσιάζουν σημαντικές προσβολές μπορεί να επιτευχθεί ικανοποιητική προστασία με μία μόνο εφαρμογή με ρυθμιστές μέχρι 29 Μαΐου, ή με κλασσικά και ιολογικά 6 - 7 Ιουνίου.
> Επειδή η πλειονότητα των αυγών αποτίθεται στα ψηλά κλαδιά, να ληφθεί μέριμνα ώστε να καλυφθούν με επιμελημένη εφαρμογή του ψεκασμού και οι κορυφές των δένδρων.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Καστοριάς, τμήμα Ποιοτικού και Φυτικού Ελέγχου, κ. Πετρίδη Παναγιώτη, τηλ. 24673 50348 και 24673 50339

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.