Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ξαναστάθηκε στα πόδια του μετά από πέντε χρόνια

Για θαύμα μιλούν επιστήμονες στην Αμερική σχετικά με την περίπτωση ενός νεαρού άνδρα που κατάφερε να ξανασταθεί στα πόδια του, έπειτα από πέντε χρόνια ακινησίας, χάρη σε επέμβαση στο νωτιαίο μυελό...

Ο Ρομπ Σάμερς από το Όρεγκον, πρώην παίκτης του μπέιζμπολ, είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα που του προκάλεσε σοβαρή ζημιά στο νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Έπειτα από χειρουργική εμφύτευση 16 ηλεκτροδίων στη σπονδυλική του στήλη και καθημερινές προσπάθειες, ο Ρομπ κατάφερε να ξανακινήσει τα κάτω άκρα του και να περπατήσει με υποστήριξη. «Ήταν μια μακρά διαδρομή με αμέτρητες ώρες άσκησης που μου άλλαξαν εντελώς τη ζωή» λέει ο πρώην αθλητής.

«Κανείς από εμάς δεν το πίστευε» είπε ο Ρέτζι Έντζερτον, καθηγητής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. «Φοβούμουν να το πιστέψω», πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν επιστήμονες τόσο από το Ινστιτούτο Νευρολογίας UCL στην Αμερική όσο και από τη Μ.Βρετανία η συγκεκριμένη περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρόκειται για μέθοδο θεραπείας που μπορεί να δώσει ελπίδα σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο άνδρα υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη χειρουργική διαδικασία δεν μπορεί να κριθεί μόνο από την περίπτωση ενός ασθενή.

Πηγή Ελευθεροτυπία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.