Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Οι πειρατές της... Κυανής Ακτής

Ένας πειρατής τάραξε τα νερά της Κρουαζέτ. Το όνομα αυτού...Τζάκ Σπάροου. Η άφιξη του Τζόνι Ντεπ στο Φεστιβάλ των Κανών για την πρεμιέρα της ταινίας «Πειρατές της Καραΐβικής: Σε άγνωστα νερά» του Ρόμπ Μάρσαλ προκάλεσε μαζική υστερία...
Οι τουρίστες από το πρωί κυκλοφορούσαν με πειρατικά καπέλα και οι δημοσιογράφοι στριμώχνονταν στις ουρές για μια θέση στη συνέντευξη τύπου. Δεν είχαν όλοι βέβαια όλοι την τύχη να δούνε από κοντά τον Τζόνι Ντέπ.

Ήδη με το που πάτησε το πόδι του έξω από το Παλαί για την φωτογράφηση πριν την συνέντευξη τύπου, τα πλήθη έπαθαν υστερία. Ειδικά οι γυναίκες. Ξαφνικά μεταμορφώθηκαν σε σειρήνες που φώναζαν «Τζόνι, Τζόνι». Με εμπνευσμένο λουκ, καπέλο, γιλέκο, ένα φουλάρι και τιράντες που κρέμονταν στο λευκό του παντελόνι, έδωσε στους φωτογράφους αυτό ακριβώς που ήθελαν, απίστευτες πόζες. Το ίδιο και η συμπρωταγωνίστρια του, η Πενέλοπε Κρούζ, που έκανε μια σέξι εμφάνιση μέσα σε ένα στενό μπλε φόρεμα, απαλλαγμένη από τα κιλά της πρόσφατης εγκυμοσύνης της.

Το ειδύλλιο τους στην ταινία δεν καταφέρνει να ταράξει τα νερά του σινεμά. Όσο κι αν είναι απολαυστικός ο Τζάκ Σπάροου του Τζόνι Ντεπ, που αυτή τη φορά κυνηγά το ελιξήριο της νεότητας, η απουσία από το σίκουελ του Ορλάντο Μπλούμ και της Κίρα Νάιτλι, κάνει την διαφορά. Ακόμα και οι σκηνές δράσης είναι αδύναμες ενώ το 3D δεν κάνει σχεδόν καμία αίσθηση.

Ο Ντεπ βέβαια, ήταν απολαυστικός στο πινγκ πονγκ ερωτήσεων και απαντήσεων με τους δημοσιογράφους στην συνέντευξη τύπου. Ομολόγησε για μια ακόμη φορά ότι πηγή έμπνευσης του χαρακτήρα του είναι ο Κιθ Ρίτσαρντς-που κάνει μια μικρή εμφάνιση στην ταινία-αλλά και ο Πέπε Λε Πιού. Υπενθύμισε ότι δεν βλέπει ποτέ τις ταινίες τους, λέγοντας μάλιστα «θα ζητήσω από τους παραγωγούς μου την επόμενη φορά να με κόψουν στο μοντάζ ώστε να δω τους συμπρωταγωνιστές μου να παίζουν». Ενώ αποκάλυψε ότι κάθε φορά που παίρνει έναν καινούργιο ρόλο, δοκιμάζει τις διάφορες φωνές του στα παιδιά του. «Είναι οι πιο αυστηροί μου κριτές. Φοβάμαι», είπε, «ότι σύντομα θα με απολύσουν.

Με το που τέλειωσε η συνέντευξη τύπου, η ασφάλεια τον φυγάδευσε από την αίθουσα, αφού έπεσαν πάνω του σαν μέλισσες για αυτόγραφα οι δημοσιογράφοι. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα κάτσει στο φεστιβάλ. Την τελευταία φορά που είχε έρθει στις Κάνες, πέρυσι, δεν είχε καν βγει από το δωμάτιο του.

Πηγή Ελευθεροτυπία


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.