Κυριακή 8 Μαΐου 2011

«Ψαριά» ηλικίας… 2.500 ετών!

Τα δίχτυα ήταν βαριά, όταν προσπάθησε να τα σηκώσει ο κυβερνήτης της μηχανότρατας "ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χ", που είχε βγει για ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή...
βόρεια του λιμένα Θερμών στη Σαμοθράκη και υπέθεσε ότι κάτι «μεγάλο» είχε πιάσει. Ψαριά σαν αυτή, όμως, σίγουρα δεν είχε ξαναδεί!

Όταν έφερε στην επιφάνεια τα δίχτυα του, διαπίστωσε ότι μέσα δεν… σπαρταρούσε κάτι, αλλά αυτά που ανέλκυσε ήταν πολύ μεγαλύτερης αξίας από οποιοδήποτε ψάρι. Πρόκειται για 22 πήλινους αμφορείς που, με την πρώτη ματιά, φαίνονταν να χρονολογούνται γύρω στο 500 π.Χ. και προφανώς βρίσκονταν μέσα σε κάποιο μη καταγεγραμμένο ναυάγιο της περιοχής!

Προς τιμήν του, ο κυβερνήτης του σκάφους ενημέρωσε για το παράξενο φορτίο του τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, που ανέλαβε να επικοινωνήσει με την ΙΘ' Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για να παραλάβει τα ευρήματα και να τα αξιολογήσει. Ώσπου να γίνει αυτό, ο... θαλασσόλυκος ανέλαβε να φυλάσσει προσωρινά τους αμφορείς.

Πηγή Πρώτο Θέμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.