Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ιδέες για πασχαλινό τραπέζι από διακεκριμένους Σεφ. Plus tips για το ιδανικότερο σούβλισμα!

Ο Σέφ του GB μας δίνει μια διαφορετική συνταγή για αρνάκι. Σε περίπτωση που δεν έχες όρεξη για σούβλες, κάρβουνα και... "γυρίσματα"!


Τρυπώσαμε στο εστιατόριου του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια για την πασχαλινή τους συνταγή. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου Chef του εστιατορίου GB Corner μας δίνει μια νόστιμη παραλλαγή με αρνάκι. Τι θα έλεγες να το δοκιμάσεις; Για να δείτε την συνταγή πατήστε εδώ

O Chef του Elefsina Hotel Αντώνης Μελάς, από το εστιατόριο το Στάχυ, μας δίνει μια συνταγή από το πασχαλινό του μενού.


Χοιρινός Λαιμός μαριναρισμένος με μυρωδικά
Επειδή πολλές φορές δεν έχουν όλοι όρεξη για αρνί, το πιάτο αυτό θα τους "βολέψει" όλους. Μπόλικα μυρωδικά από την ελληνική γη, τρυφερές πατατούλες και κρέας από το λαιμίο του χοιρινού που ειναι τρυφερό και λιώνει στο στόμα. Για να δείτε την συνταγή πατήστε εδώ


To διάσημο εστιατόριο του Ξενοδοχείου Hilton Athens μας δίνει μια παραδοσιακή συνταγή με δροσερή σος γιαουρτιού και πασχαλινή Σαλάτα!


Χοιρινό κοντοσούβλι με σος γιαούρτι και δενδρολίβανο

Μπήκαμε στην κουζίνα του Βυζαντινού στο ξενοδοχείο Hilton για να βρούμε μια ακόμη gourmet πασχαλινή συνταγή. Συνόδευσέ την με Πασχαλινή Σαλάτα, όπως μας την δείχνει ο Σεφ κ. Μανίκη. Για να δείτε την συνταγή πατήστε εδώ


Πασχαλινή Σαλάτα
Μαρούλι, ραπανάκια και πασχαλινά αυγά θα ετοιμάσουν την πιο νόστιμη πασχαλινή σου σαλάτα.
Πατήστε εδώ


To gourmet πιάτο και η παράδοση πάνε μαζί.
Μαγειρίτσα από τα χεράκια ενός Σεφ

Φυσικά και η μαγειρίτσα δεν θα λείπει από το τραπέζι σου. Συμβουλευτήκαμε τον Ξενοφώντα Πολύμερο ο οποίος μας έδωσε την δική του συνταγή.

Για την συνταγή πατήστε εδώ

Tips για σωστό σούβλισμα
Και φυσικά η ημέρα που θα περάσεις το αρνί στη σούβλα δεν είναι μακριά. Πώς όμως θα τα καταφέρεις που μια ζωή είχες τον παππού, το μπαμπά ή τον θείο να το ετοιμάζει για εσένα; Μα θα πάρεις συμβουλές από εμάς. Μιλήσαμε με τον κύριο Μπάμπη Γούλα ιδιοκτήτη ψησταριάς στα βλάχικα ο οποίος και μας έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές του.

Αρνί ή κατσίκι;
Οι διατροφολόγοι λένε κατσίκι, που έχει λιγότερο λίπος και φυσικά λιγότερες θερμίδες. Ο κ. Γούλας όμως προτείνει ένα μικρό αρνάκι γάλακτος μέχρι 10-11 κιλά. Είναι η καλύτερη επιλογή για το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Πώς θα το σουβλίσεις;
Χρειάζεσαι την βοήθεια κάποιου άλλου φυσικά. Για να μπορέσετε να το περάσετε στη σούβλα από τα πόδια μέχρι το κεφάλι.

- Με ένα βαρύ μεταλλικό αντικείμενο χτύπησε δυνατά την πλάτη του αρνιού να σπάσει, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τη σούβλα και να μπορέσεις να το δέσεις καλύτερα.
- Στη συνέχεια δέσε την σπονδιλική στήλη επάνω στη σούβλα με μια μεγάλη σακοράφα και σπάγγο (πρόσεξε να μην είναι πλαστικό, αλλά χορτάρινος ο σπάγγος)
- Δέσε τα μπροστά και τα πίσω πόδια επάνω στο σώμα του αρνιού. Τα πίσω πόδια μπορούνα να περάσουν το ένα μέσα από το άλλο (έχει ένα χόνδρο στο κάτω μέρος ο οποίος λειτουργεί σαν θηλιά) και να δεθούν από την πάνω μεριά της σούβλας.
- Πάρε μπόλικο αλάτι και πιπέρι και τρίψε όλη την κοιλιά του αρνιού στο εσωτερικό. Αφού βεβαιωθείς ότι έχει αλατιστεί καλά ράψε την κοιλιά του αρνιού με μια βελόνα.
- Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνε μερικές τομές στα μπούτια του αρνιού για να βάλεις επίσης αλάτι και πιπέρι. καλό είναι να επιλέξεις σημεία στο εσωτερικό, από τη μέσα πλευρά των ποδιών
- Το ψήσιμο πρέπει να γίνει με μέτρια φωτιά. Οπότε στην αρχή που ακόμη η φωτιά είναι "φουντωμένη" ανέβασε τη σούβλα στην πιο ψηλά θέση της ψησταριάς
- Όσο περνάει η ώρα και "χωνεύουν" τα κάρβουνα μπορείς να κατεβάσεις το αρνί και να το αφήσεις να ψηθεί.
- Ένα καλό ψήσιμο χρειάζεται 3 ώρες στη φωτιά

Και καλή σας όρεξη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.