Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Απαγόρευση της Αλιείας στη Λίμνη Καστοριάς


Όπως είχαμε ανακοινώσει προ δυο ημερών η Λίμνη της Καστοριάς θα κλείσει στις 24/04/2011 για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών της Λίμνης αλλά και του ποταμού Αλιάκμονα.
Παρά την επιθυμία ορισμένων ψαράδων να μην υπάρξει καθολική απαγόρευση του ψαρέματος αλλά να επιτρέπεται σε ορισμένα μέρη ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ψάρεμα τους και την περίοδο της αναπαραγωγής κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.
Ωστόσο όπως είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Λίμνη σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης ,πρόθεση του Δήμου δεν θα είναι να «κυνηγήσει» τους ψαράδες την περίοδο της απαγόρευσης και θα είναι ιδιαίτερα ελαστική μαζί τους.(Εννοεί το ψάρεμα με καλάμια από την ακτή)
Ελπίζουμε ότι η Αστυνομία να μην ακολουθήσει το παράδειγμα αυτό και να διώξει τους ψαράδες από την Λίμνη που θα επιχειρήσουν να ψαρέψουν την περίοδο της αναπαραγωγής.
Άλλωστε η παράνομη αλιεία είτε γίνεται με δίχτυ είτε με καλάμια είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ..

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
I. Απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο, από Κυριακή του Πάσχα 24/04/2011 και ώρα 12:00 μεσημβρινή μέχρι και Σάββατο 04/06/2011 και ώρα 12:00μεσημβρινή στη λίμνη Ορεστιάδα, καθώς και από Κυριακή του Πάσχα 24/04/2011 και ώρα12:00 μεσημβρινή μέχρι και Σάββατο 04/06/2011 και ώρα 12:00 μεσημβρινή στον Α΄ κλώνο του Αλιάκμονα από γέφυρα Νεστορίου μέχρι την εκβολή του, στο Β΄ κλώνο του Αλιάκμονα από γέφυρα Μανιάκων μέχρι την εκβολή του, στο ρέμα του ‘’Γκιόλε’’ μέχρι την εκβολή του στον ποταμό Αλιάκμονα καθώς και στο κύριο μέρος του ποταμού που διέρχεται στα όρια του νομού και επίσης σε μήκος 200 μέτρων από την εκβολή τους όλων των ρεμάτων που εκβάλουν στη λίμνη Ορεστιάδα για τη προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων..
II. Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης οι αλιείς υποχρεούνται στον ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών και την αποθήκευση των αλιευτικών εργαλείων σε ιδιόκτητους χώρους αποθήκευσης.
III. Ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την αλιεία στα εσωτερικά αυτά νερά ανατίθεται στις Αστυνομικές Αρχές, στη Δ/νση Δασών και στους Δήμους του Νομού σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
IV. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.