Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αξονικός Τομογράφος Καστοριάς:Στα τέλη Μαϊου η λειτουργία του


Περί τα τέλη Μαΐου αναμένεται να λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Καστοριάς, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών εδώ και χρόνια.
Οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση του χώρου στον οποίο θα φιλοξενηθεί βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενώ τα μηχανήματα θα εγκατασταθούν στο νοσοκομείο μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου.

Το χώρο αυτό επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος και ο πρώην νομάρχης Κώστας Λιάντσης, συνοδευόμενοι από το διοικητή του νοσοκομείου Σταύρο Κατσίλη, το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, Αχιλλέα Μιρκόπουλο αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες.
«Γύρω στις 20 Απριλίου θα γίνει η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου, ο οποίος θα μεταφερθεί από την Αθήνα με ειδικό γερανοφόρο όχημα. Πιστεύουμε ότι τέλη Μαΐου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του», δήλωσε ο κ. Κατσίλης, επισημαίνοντας πως η εκπαίδευση του προσωπικού που θα χειρίζεται τον αξονικό έχει ήδη ξεκινήσει.
Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο κ. Λιάντσης, αναφερόμενος στις ενέργειες που είχε κάνει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την αναβάθμιση του νοσοκομείου και των υπηρεσιών που παρέχει στους ασθενείς. «Να εκφράσω την ικανοποίηση μου γιατί αυτό που οραματιστήκαμε γίνεται πραγματικότητα. Όλα αυτά τα χρόνια, η νομαρχία έδωσε πάνω από 1,5 εκατομμύριο στο νοσοκομείο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Όπως τόνισε, ο κ. Σαββόπουλος, το συνολικό κόστος της αγοράς μηχανημάτων αλλά και των εργασιών για τη διαμόρφωση του χώρου ανέρχεται στις 588.000 ευρώ, με τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν το Νοέμβριο και δεν επέτρεπαν τη δημοπράτηση του έργου να έχουν ξεπεραστεί. «Η νομαρχία και η αντιπεριφέρεια είναι μια συνέχεια και τα θέματα υγείας θα αποτελούν προτεραιότητα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς.
Ενδεικτικός της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ασθενείς αλλά και του μεγάλου κόστους για το νοσοκομείο είναι ο αριθμός των ατόμων που διακομίζονται στους αξονικούς τομογράφους της Πτολεμαίδας και της Κοζάνης, ο οποίος φτάνει τα εννέα, περίπου, άτομα καθημερινά, ενώ με τη λειτουργία του αξονικού στο νοσοκομείο της Καστοριάς θα εξυπηρετούνται και ασθενείς από τα Γρεβενά.

Πηγή:www.neakastoria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.