Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δήμος Καστοριάς: Δεν εξελέγη τελικά ο "Συμπαραστάτης του δημότη" .


Δεν εξελέγη κανείς για την θέση "Συμπαραστάτη του Δημότη" κατα την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.Σε μια διαδιακασία "παρωδία" δεν ήταν εφικτό να βρεθεί ο εκλεκτός μέσα απο 19 υποψηφιότητες. Η πλειοψηφία που όπως ήταν γνωστό απο καιρό, προσπαθησε να περάσει την υποψηφιότητα της κ.Φωτιάδου για αυτή την θέση.Η ομάδα του κ.Λιάντση αποχώρησε ενώ η ομάδα του κ.Κοντόπουλου πρότεινε την κ.Τσαδήλα.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν Φωτιάδου 21, Τσαδήλα 5 ,Γιαννόπουλος 1 και χωρίς σταυρό 4 ψηφοδέλτια.
Δυστυχώς για ένα τόσο απλό θέμα δεν βρέθηκε μια λύση κοινής αποδοχής.Η πλειοψηφία προσπάθησε να επιβάλλει για άλλη μια φορά τα μικροπολιτικά της συμφέροντα μέσω μιας πολύ καλής υποψηφιότητας που στο τέλος όμως κατάφερε να την "κάψει". Η δε αντιπολίτευση τέθηκε απο μόνη της εκτός διαδικασίας χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.Θα μπορούσε να προτείνει κάποιο απο τα 19 πρόσωπα μέσα στα οποία υπήρχαν αξιόλογα άτομα.Ένα απο αυτά ήταν και η κ.Τσαδήλα που προτάθηκε απο τον κ.Κοντόπουλο αλλά συγκέντρωσε μόλις 5 ψήφους.
Τουλάχιστον δεν είχαμε υποψηφιότητες απο τους "δεινόσαυρους της πολιτικής μας σκηνής" αλλά δύο αξιόλογες και δυναμικές γυναίκες.Για να μην αδικούμε όμως κανέναν και οι 19 που έθεσαν τελικως υποψηφιότητα ήταν αρκετά αξιόλογα άτομα που έχουν την διάθεση να προσφέρουν.Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς οι θέσεις μοιοράζονται ανάλογα με την πολιτική σκοπιμότητα.
Χαμένος της χθεσινής διαδικασίας ο Δήμαρχος που είδε 4 απο τα στελέχη του να μην ακολουθούν την γραμμή του.Κάτι τέτοιο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και θα πρέπει να προβληματίσει τον κ.Χατζησυμεωνίδη.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγάλος χαμένος της χθεσινής διαδικασίας ήταν ο Καστοριανός πολίτης. Η αντιπολίτευση δεν τον σεβάστηκε και του στέρησε τον συμπαραστάτη του δημότη. Πρώτα η ομάδα Λιάντση που αποχώρησε πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία και μετά η ομάδα του Κοντόπουλου που αποχώρησε μετά την πρώτη ψηφοφορία. Ο δήμαρχος, και απορώ γιατί δεν το γράφετε, έδειξε διάθεση συμβιβασμού και πρότεινε για την δεύτερη ψηφοφορία ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, αυτό του καθηγητή κ. Δημήτριου Τασίκα. Η απάντηση του κ. Κοντόπουλου ήταν "αποχωρούμε"...
Άρα ποιος τορπίλησε την διαδικασία ?
Όσο για τους 4, είναι 2 φορές κατακριτέοι γιατί προέβαλαν την προσωπική τους πικρία που δεν αξιοποιήθηκαν σε κάποια θέση απο τον δήμαρχο. Δηλαδή, κοίταξαν την πάρτι του και μόνο και όχι το συμφέρον του δημότη που τους ψήφισε.
Ας τους κρίνουν λοιπόν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους....

μπετσκας είπε...

Θεωρώ οτι ήταν πυροτέχνημα απο την μεριά του Δημάρχουν την συγκεκριμένη στιγμή , να προτείνει τον κ.Τασίκα.Όταν η ομάδα Λιάντση δεν συμμετέχει στη συζήτηση, ο κ.Κοντόπουλος αποχωρεί και 4 απο τους συμβούλους του Δημάρχου κάνουν το δικό τους πως να βρεθεί χρυσή τομή;
Προσπάθησε να δείξει κάποια συναίνεση την ώρα που οι συζητήσεις είχαν οδηγηθεί σε τέλμα.
Αν πίστευε οτι ο κ.Τασίκας ήταν πρόσωπο κοινής αποδοχης θα μπορούσε να τον στηρίξει απο την αρχή.
Ό κ.Τασίκας είναι αξιόλογος άνθρωπος και θα μπορούσε να προσφέρει , δεν ανήκει σε καμία απο τις ομάδες που είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα μπορούσε να στηρίξει το θεσμό λειτουργώντας ανεξάρτητα απο σκοπιμότητες.
Το ίδιο πιστεύω και για άλλους που έθεσαν υποψηφιότητα.
Είναι όλοι τους υπεύθυνοι για το χθεσινό αδιέξοδο και την αδιαλλαξία που έδειξαν για ένα τόσο απλό θέμα.Απλά όλοι θέλαν να κάνουν το δικό τους.
Συμφωνώ οτι πραγματικά χαμένοι είναι οι Καστοριανοί πολίτες όχι γιατί δεν εκλέχθηκε "Συμπαραστάτης του πολίτη" αλλά γιατί μας έδειξαν αυτό που γνωρίζουμε καιρό τώρα.Οι προκηρύξεις γίνονται για τα μάτια του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Τασίκας (τον οποίο ομολογουμένως δεν γνωρίζω) είπε δημοσίως στο κ. Παραρά σήμερα, ότι είναι άνθρωπος κύρους και κοινής αποδοχής!!!

Και όπως σωστά είπε ο κ. Κοντόπουλος αμέσως μετά: δεν λες δημοσίως για τον εαυτό σου ότι είσαι άνθρωπος κύρους, αλλά ο κόσμος θα το πει αυτό για σένα.

Η κοινωνία μας δυστυχώς έχει πολλά προβλήματα ήθους και πολιτικού λόγου να επιλύσει.

Ανώνυμος είπε...

Pedia gia na min malonete balte tin tzoulia..auti kseri pos tha simparastathi stous polites..

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση για τον κ.Τασίκα δεν έγινε όταν είχε αποχωρήσει ο κ.Κοντόπουλος. Μάλλον δεν ήσασταν εκεί και σας τα έχουν μεταφέρει λάθος. Η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη. Απλά δεν συμφώνησε ο Κοντόπουλος που προφανώς δεν ήθελε να υπάρχει Συμπαραστάτης του Δημότη.
Κρίμα για αυτόν αλλά περισσότερο κρίμα για τον κόσμο της Καστοριάς.

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική κύριε Μπετσκα είναι μια ζωντανή,εξελιξιμη υπόθεση.Οι κολλημένοι εγκέφαλοι δεν χωρούν σε αυτήν.Υπάρχουν οι βάσεις και οι αρχικοι σχεδιασμοί αλλά υπάρχουν και οι επόμενες κινήσεις σε προηγούμενα γεγονότα και εξελίξεις.Έτσι λοιπόν ακόμη και λάθος να χαρακτηρίσουμε την αρχική επιλογή του Χ"ωνιδη,πρέπει να εκτιμήσουμε αντικειμενικά τον σοφό ελιγμό που αναγκάστηκε;σκέφτηκε;αποφάσισε; πείτε όπως θέλετε(το αποτέλεσμα μετρα) απο την κίνηση του δημάρχου.Για μένα είτε τυχαία είτε ενσυνειδητα κατάφερε να εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Κοντοπουλο με κίνηση ματ στο 90´.Κάτι που εσείς αποκρυψατε ή ξεχάσατε να αναφέρετε ήταν όλο το ζουμί για την κοινωνία της Καστοριάς αλλά και σε δημοσιογραφικό επίπεδο.Υποτιθετε οτι κάνετε προσπάθεια για αντικειμενικό σχολιασμό...Μη μας τα χαλατε...

Ανώνυμος είπε...

Ok!την είδαμε την αντικειμενικότητα σας!Δυστυχώς για εσάς κ ευτυχώς για τους πολλούς υπάρχουν και αλλα blogs...

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.