Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δολοφονία Τζουλιάνι: αθώωση για το Ιταλικό κράτος


Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου, αθώωσε σήμερα την Ιταλία που είχε κατηγορηθεί σαν υπεύθυνη του θανάτου του Κάρλο Τζουλιάνι.

Η τελική απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου. Θυμίζουμε πως ο Τζουλιάνι είχε...δολοφονηθεί από όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Γένοβα της Ιταλίας κατά τη σύσκεψη του g8 τον Ιούλιο του 2001.

Η δίκη έγινε μετά από μήνυση των γονιών του Τζουλιάνι, που σε πρώτο βαθμό τους είχε δικαιώσει, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ιταλική αστυνομία που δεν είχε προσφέρει τις πρώτες βοήθειες αντιθέτως είχε πατήσει με το περιπολικό τον τραυματία και μάλιστα δύο φορές…

Τον Τζουλιάνι είχε πυροβολήσει ο αστυνομικός Πλακάνικα του σώματος των «καραμπινιέρι», ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα, συνεπώς δεν έκανε κατάχρηση εξουσίας χρησιμοποιώντας υπερβολική βία, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο η αστυνομία δεν είχε διαπράξει νεκροψία για να βρεθούν οι ακριβείς λόγοι θανάτου ενώ δεν υπήρξε ποτέ έρευνα για να ερευνηθούν τα γεγονότα που επέφεραν το τραγικό τέλος του νεαρού διαδηλωτή.

Κ.Α.
tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.