Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οπαδοί για... Όσκαρ!


Αρκετοί οπαδοί της Νιούκαστλ δεν έχουν ακόμα χωνέψει που έφυγαν από το γήπεδο στο ημίχρονο και είδαν από... παμπ την ομάδα τους να κάνει την ανατροπή της 20ετίας κόντρα στην Άρσεναλ (4-4). Διαβάστε τέσσερις απίστευτες ιστορίες, όπως τις εξομολογήθηκαν σε αγγλικά ΜΜΕ! H Νιούκαστλ πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο κόντρα στην Άρσεναλ ένα από τα μεγαλύτερα comeback στην ιστορία του αγγλικού αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όμως κάποιοι οπαδοί της δεν ξέρουν ακόμα αν θα πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν...

Στο ημίχρονο βλέπετε, μερικές εκατοντάδες από τους περίπου 50.000 θεατές έφυγαν απογοητευμένοι από το "St James's Park" μή αντέχοντας -αλλά και μή πιστεύοντας- ότι η ομάδα τους θα μπορούσε να γυρίσει ποτέ το 0-4 από τους "κανονιέρηδες", και κατέληξαν να... πανηγυρίζουν σαν τρελοί το 4-4 παρακολουθώντας το ματς της χρονιάς σε παμπ που διέθετε τηλεόραση!
Η πιο απίστευτη ιστορία από αυτές που αλιεύσαμε από τον αγγλικό Τύπο είναι πάντως με διαφορά του Στιβ Μάρσαλ-Μπαρνς, με τον συγκεκριμένο οπαδό των "καρακάξων" να αφηγείται στην εφημερίδα "Telegraph" το πώς έφτασε στο σημείο για πρώτη φορά μετά το 1985 να φύγει από το γήπεδο πριν τελειώσει το ματς.

"Ξέρω τί μπορεί να πιστεύετε αρκετοί, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν μου περισσεύουν τα χρήματα. Είμαι 33 και πηγαίνω σε ματς της Νιούκαστλ από το 1985.

Έχω εισιτήριο διαρκείας από το 1992 και από τότε δεν έχω φύγει ποτέ πριν το τελικό σφύριγμα. Μέχρι το περασμένο Σάββατο βεβαίως", ξεκίνησε την κατάθεση ψυχής του ο άτυχος οπαδός και συνέχισε:

Το λάθος στοίχημα και οι καυγάδες για τον... Κάρολ


"Αφήστε με να τα πάω από την αρχή. Έφτασα στο "St James’s" λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη σέντρα και μόλις που πρόλαβα να στοιχηματίσω στον Λέον Μπεστ που είχε απόδοση 8 προς 1 για να βάλει το πρώτο γκολ.

Με το που πήρε το ποντάρισμά μου η μηχανή, είδα τον Τίο Γουόλκοτ να σκοράρει: ρώτησα αν θα μπορούσα να ακυρώσω το ποντάρισμά μου αλλά ήταν πολύ αργά. Κακό ξεκίνημα. Το δεύτερο γκολ μπήκε καθώς καθόμουν στη θέση μου, ήταν κάτι το απίστευτο".

Αν πιστέψατε ότι οι αναποδιές είχαν τελειώσει για τον οπαδό της Νιούκαστλ, διαβάστε τη συνέχεια: "Η διάθεσή μου είχε αρχίσει να χαλάει και κατέληξα να τσακώνομαι για πέντε λεπτά με ομοϊδεάτες μου που κάθονταν μερικές θέσεις παραπέρα για τον Άντι Κάρολ.

Δεν κατηγορούσα το παιδί που πήγε στη Λίβερπουλ αλλά ένας άλλος οπαδός έλεγε ότι έφταιγε αυτός και ότι θα έπρεπε να είχε αρνηθεί τα χρήματα που του προσέφεραν. Είχαμε μόλις τελειώσει τον καυγά όταν ήρθε και το τρίτο γκολ.

Τότε, ξεκίνησαν οι πρώτοι να φεύγουν από το γήπεδο. Όλα έδειχναν ότι ήταν μία από εκείνες τις ημέρες όπου οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, πηγαίνει στραβά.


Οι πρώτες αποχωρήσεις και το fantasy football

Μόλις η Άρσεναλ έκανε το 4-0, ο τύπος που ήταν δίπλα μου, με τον οποίο κάνω παρέα και ο οποίος είναι σωστός οπαδός της Νιούκαστλ, άρχισε να λέει ότι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι (σ.σ είχε πετύχει το τρίτο και το τέταρτο γκολ των Λονδρέζων) του έδινε πόντους στην ομάδα που είχε διαλέξει για το παιχνίδι "fantasy football".

Τότε σκέφτηκα: δεν μπορεί να γίνει κάτι χειρότερο. Στο ημίχρονο ορκίστηκα ότι δεν θα καθόμουν να μας δω να χάνουμε με 8-0 ή 9-0, δεν θα το άντεχα.

Δεν υπήρχε ψυχή στην ομάδα στο πρώτο μέρος και οι οπαδοί τραγουδούσαν "Υπάρχει μόνο ένας Κρις Χιούτον". Η ατμόσφαιρα ήταν απαίσια".

Τί έκανε λοιπόν ο Στιβ Μάρσαλ-Μπαρνς για να μην πιει μέχρι τέλος το πικρό ποτήριο του αγωνιστικού εξευτελισμού της ομάδας του; "Τηλεφώνησα στον κολλητό μου που ήταν στην παμπ και του είπα ότι θα πήγαινα να του κάνω παρέα αφού δεν μπορούσα να δω άλλο από κοντά.


O-4 στο γήπεδο, 4-4 στην παμπ

Πήγα στην παμπ που έδειχνε το ματς στην τηλεόραση και κατέληξα να παρακολουθώ ένα από τα πιο απίστευτα παιχνίδια που έχω δει σε ολόκληρη τη ζωή μου.

Η εταιρία στην οποία εργάζομαι έχει έδρα το Λονδίνο και οι μισοί υπάλληλοί της είναι οπαδοί της Άρσεναλ, οπότε δεν θα με πειράζουν για την έλλειψη πίστης που είχα.

Υποθέτω ότι ο κόσμος θα φαντάζεται ότι δεν ήξερα εκείνη τη στιγμή αν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήμουν συγκλονισμένος με την ομάδα. Δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω, ήταν υπέροχο συναίσθημα

Είμαι τσαντισμένος που δεν ήμουν παρών όταν γραφόταν ιστορία αλλά από την άλλη δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα. Ευχαρίστως να έχανα κάθε αγώνα της Νιούκαστλ από εδώ και πέρα αν κάναμε παρόμοιες εμφανίσεις.

Καταλαβαίνω τον κόσμο που θα σκέφτεται ότι πήρα μία από τις χειρότερες αποφάσεις της ζωής μου αλλά κάνουν λάθος

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφο

Είχα ποντάρει 3.000 λίρες στο να κατακτήσει η Γαλλία το Μουντιάλ το 2002 όταν ήταν εστεμμένοι πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης και θυμάστε τί έπαθαν. Αυτή ήταν η χειρότερη απόφασή μου.

Όταν γυρίζω το χρόνο πίσω και σκέφτομαι τί έγινε σε εκείνα τα 90 λεπτά ξεκαρδίζόμαι και χαίρομαι που το ματς είχε αυτή την κατάληξη

Ένα πάντως είναι σίγουρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω από αγώνα της Νιούκαστλ τόσο νωρίς. Ακόμα και αν χάνουμε με 5-0"

Φυσικά όπως γράψαμε και στο ξεκίνημα, ο Στιβ Μάρσαλ-Μπαρνς δεν ήταν ο μοναδικός που έκανε το... ατόπημα να "προδώσει" την ομάδα του στο ημίχρονο, με αρκετούς εκατοντάδες ακόμα να κάνουν το ίδιο μοιραίο λάθος.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του 21χρονου Μάρτιν Λίντσντεϊ και του 20χρονου Τζος Τούλιπ, με τον πρώτο να κατέθετει στην "Sun" την δική τους απίστευτη ιστορία για το πως κατέληξαν να γιορτάζουν το επικό 4-4 σε παμπ αντί για το γήπεδο!

Η μεταμέλεια και η "πλάκα" της παρέας

"Βλέπω τη Νιούκαστλ όλη μου τη ζωή και αυτή ήταν η πρώτη φορά που έφυγα νωρίς. Αλλά η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ήταν τόσο χάλια που δεν μπορούσα να αντέξω περισσότερο.

Ημασταν χαρούμενοι στην παμπ όταν βάλαμε το πρώτο γκολ, μετά ήρθε το δεύτερο, ακολούθησε και τρίτο.

Ενθουσιαστήκαμε όταν ισοφαρίσαμε αλλά και αρρωστήσαμε ταυτόχρονα που δεν είχαμε παραμείνει στο γήπεδο. Ήταν η καλύτερη ανατροπή και την χάσαμε.

Το πιθανότερο είναι να μη δούμε τέτοιο παιχνίδι στο υπόλοιπο της ζωής μας, παρακολουθώντας τη Νιούκαστλ", δήλωσε στην αγγλική εφημερίδα ο απόφοιτος δημοσιογραφίας, Μάρτιν Λίντσεϊ.

Αυτοί μάλιστα που πρόσθεσαν "αλάτι στις πληγές τους" ήταν ο αδερφός του Μάρτιν και η παρέα τους, που έμειναν στο γήπεδο, και οποίοι πέρασαν από την παμπ στη συνέχεια για να πειράζουν όλο το βράδυ το άτυχο ζευγάρι οπαδών της Νιούκαστλ.

Ενημερώθηκε για το comeback μετά τα... ψώνια

Εντυπωσιακή είναι τέλος και η ιστορία που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας και ο 27χρονος Ντέιβ Τέρνερ αναφορικά με την αποχώρησή του στο ημίχρονο με το σκορ στο 0-4:

"Έφυγα και πήγα σπίτι και κατόπιν για ψώνια με τη μητέρα μου. Όταν μπήκαμε στο αμάξι έβαλα το ραδιόφωνο και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχε γίνει 3-4 το ματς.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Τσεΐκ Τιοτέ ισοφάρισε, και ευχόμουν να γύριζα πίσω στο γήπεδο".

Πηγή:sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.